Védikus Hagyomány

Maharishi nyugalomba vonul

Tegnap, január 9-én Őszentsége Maharishi Mahesh Yogi bejelentette, hogy több mint 50 év aktív tevékenység után nyugalomba vonul.

Maharishi arra kérte Maharaja Nader Raam-ot, a Globális Világbéke Országa vezető királyát, hogy vegye át a kormányzást. Maharishi kérte még, hogy a születésnapja, amit január 12-én (szombaton) ünnepelünk, az Ő búcsúünnepsége legyen. Ennek a fénypontja pedig az legyen, hogy január 12-én a világ 48 országában, plusz Indiában déli 12 órakor rendezzük meg a Globális Világbéke Országa zászlajának ünnepélyes felvonását. Továbbá kezdjük meg mindezen országokban a Legyőzhetetlenség tornyának megépítését. Ez a 12 emeletes épület egyrészt a legyőzhetetlenség emlékműve lesz, másrészt minden emeletén 1-1 minisztérium lesz a 12 védikus tudománynak megfelelően. Maharishi szeretné, hogy az a hely, ahol a Legyőzhetetlenség tornyát felépítik, szent hely legyen, ahova zarándokolnak majd az emberek.

 

Figyelem!

Maharishi búcsúztatására január 12-én délben, pontosabban 11:50-kor (mikor a Nap delelőn van) kezdjük a  zászlófelvonást  és egy rövid ünnepséget a mozgalmunk telkén, a Szentendrei szigeten levő Horánygyöngyén, a   Regatta Hotel szomszédságában.

Szeretettel meghívunk mindenkit, hogy erre a rendkívüli ünnepségre minél többen jöjjetek el. Jelenlétünkkel tiszteletünket tesszük Maharishinek, és mély hálánkat fejezzük ki a Mester előtt.

 

A telek címe: Horánygyöngye, Parti utca 12.

 

Megközelíthetőségek:


  • Autóbusz indul az Árpád híd pesti hídfőjétől „ Dunakeszi – Horányi rév” járatnévvel – A busz végállomása a Horányi révtől kb. 50 m-re van. A réven átkelve az úton jobbra haladva a jobb oldalon (tábla mutatja) található a Regatta Hotel és mellette a telkünk, kb. 10 perc gyalog. A horányi rév Dunakesziről reggel 7:00-től folyamatosan kel át a Dunán, óránként 3 alkalommal. Van egy másik rév is Göd-Alsónál, ahova ugyancsak a Dunakeszi-Vác autóbusszal lehet menni Göd Alsóig. Ott a CBA bolt irányában, a bolt előtt elhaladva, az első keresztutcánál balra kanyarodva kell gyalogolni a kanyargós úton addig, míg el nem érjük a révet. Ha ezzel megyünk át a szigetre, akkor legalább egy km-t kell gyalogolni.

  • Vonattal a Nyugati pu.-ról Dunakeszi, Vác irányába közlekedő személyvonattal, mely félóránként jár, le kell szállni Dunakeszi gyártelepnél, és gyalogolni a révig 1-2000 métert.

  • Közúton: A 11-es főúton a Tahi-hídon át lehet behajtani a szigetre; vagy a Szentendre északi végén, a Határcsárdától indul az autóskomp Szigetmonostorra; vagy a Pesti oldalon a Váci út – Dunakeszi észak – autóskomp indul a Rév utca végén.

Forrás: TM-központ körlevele


Portálunk az alábbi képösszeállítással egészíti ki a hírt, tisztelegve minden idők egyik legnagyobb Mesterének, akit India-szerte a Védák legnagyobb élő megtestesüléseként tartanak számon.

 

Elsőként saját képmontázsunk – kattintással eredeti méretükban láthatók a képek

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Tags:

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*