Védikus Hagyomány

MAHARISHI GANDHARVA VÉDA KONCERT BUDAPESTEN

A Fonó Budai Zeneházban tart koncertet 2006. május 11-én 20 órától Shrimati Anita Roy és Sandip Kumar Bhattacharya

Shrimati Anita Roy, M.A. (Hindustani Classical Music – DELHI UNIVERSITY), M.  Phil. a hindusztáni klasszikus zene vokális művészetének kiemelkedő alakja, aki évtizedek óta folyamatosan nagy sikerrel koncertezik Indiában és külföldön egyaránt. Énekművészetével hazájában és azon kívül is igen nagy hírnévre tett szert. A művésznő előadó volt a hindusztáni zene több híres iskolájában, és ezen évek alatt egy egyedülálló előadási stílust alakított ki. A a leghíresebb indai iskoláknak volt a tanítványa. 

 

A médiákban számtalanszor lehet olvasni az alábbiakhoz hasonló véleményeket:

 

„Anita Roy gazdag, erős és gyönyörű hanggal van megáldva, amely mindenképpen megérdemli, hogy őt közvetítsék. ”

–The Hindu, New Delhi, 1997 február


 „Anita Roy a Bilashkhanitodit nagyszerűen adta elő. Gyors kiejtése tiszta és nyugalmat sugárzó volt: megfelelt a rágák műfajának. ”
 –The Motherland, New Delhi, 1973

 

Anita Roy több évtizede tart kezdő és haladó tanfolyamokat mind Indiában, mind pedig a nyugati világban a Maharishi Gandharva éneket (recitálást) tanulni vágyók számára.  1981-től 1990-ig Delhiben a hindusztáni klasszikus vokális zenét oktatta. A világ minden részéből származó tanítványai jelentős fejlõdést értek el az éneklésben (recitálásban). 1991-től több jelentõs nyugat-európai nagyvárosban koncertezett a „Maharishi Gandharva Véda Program” keretében. 1993-ban és 1994-ben Anita Roy a Maharishi Nemzetközi Egyetemen (MIU) tanított és eközben több amerikai nagyvárosban is adott koncertet. Többször szerepelt az „All India Radio”-ban, a BBC és egyéb híres rádiók műsorán.

 

Helyszín: Fonó Budai Zeneház, 1116 Bp., Sztregova u. 3. Tel.: 06-1-206-5300, www.fono.hu
A belépőjegyek ára: 1 400 Ft.

 

A Fonó megközelíthető: a Deák tértől 47-es, a Moszkva tértől 18-as, a Batthyány tértől pedig 41-es villamossal. Leszállás a Kalotaszeg utcai megállónál, ahonnan 2 perc gyalog visszafelé; a legközelebbi keresztutcán jobbra.

 

A Fonó programjaira egész Budapesten lehet jegyet venni! Az Interticket támogatásával a Fonó programjaira a főváros kiemelt jegyirodáiban lehet belépőket vásárolni. A jegyirodák részletes listája kerületi sorrendben a Fonó honlapjáról (www.fono.hu) érhető el, vagy érdeklõdjön a 06-1-206-5300-as telefonszámon.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*