Védikus Hagyomány

Ingyen olvasható Maharishi és védikus könyvek a Google-n

Nemrég elindult a Google könyvkereső szolgáltatása, a books.google.com. Meglepetésünkre számos Maharishi-könyv is teljes terjedelmében, ingyen olvasható.

A digitális kultúra egyik élharcosaként ismertté vált Google legújabb szolgáltatása az online könyvkereső. Az alábbiakban szemlézünk – egyben olvasásra ajánlunk – néhány érdekes Maharishi-könyvet. A címlapokra való kattintással olvashatók a könyvek.


Elsőként Helena & Ronald Olson könyve tárult elénk teljes terjedelmében. A könyv Maharishi első amerikai útját mutatja be. A szerzőpáros könyvének hangneme tiszta odaadást és szeretet tükröz Maharishi iránt, s a mű címe is erről árulkodik: Őszentsége Maharishi Mahesh Yogi, Egy élő szent az új milleniumban.A következő könyv a Maharishi Ájurvédáról és a TM-ről szól – Charles Nathaniel Alexander és David F. O’Connel tollából. A könyv előszavát Dr. John Hagelin írta.A következő könyvet a szociológia és a bűnmegelőzés iránt érdeklődők számára különösen ajánljuk, mivel számos esetettanulmányt mutat be a TM börtönökben való alkalmazása terén.Az itthon is töretlen nészerűségnek örvendő Deepak Chopra – az újsonsült olvasói és rajongói közül kevesen tudják – közel 2 évtizedig Maharishi közvetlen tanítványa volt. Tudását és karrierjét nagyrészt Maharishinek köszönheti. Az időközben saját utakra térő Chopra egyik legnépszerűbb könyvében saját történetét meséli el és felfed néhány titkot Maharishivel való személyes kapcsolatáról is.Végül egy nagyszerű mű: a Véda és a Tóra. A Maharishi iránymutatását követő műben a szerző a Védikus Irodalmat veti össze a Tórával, valamint a Rabbi- és Kabbala-szövegekkel.


Tags:

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*