Védikus Hagyomány

Guru Purnima – Békepalota alapkőletétele

2007. július 29-én, vasárnap telihold, egyben a Mester ünnepe, a Guru Purnima lesz. Az esemény különlegessége, hogy pontban délben kezdődik a Békepalota alapkőletétele.

„Guru Purnima a végtelen kölcsönhatás napja. A legfelsőbb tudás napja; Brahman napja; a Guru (Mester) napja; Guru Purnima a Guru Dév teljessége, a Mester elemnek a teljessége, a tiszta tudás teljessége. A Mester a megvilágosodás kifejezése, a tiszta tudás, a minden lehetőségek mezeje, és a végtelen korreláció mezeje. Ebben a legfelsőbb ébredésben (éberségben), ebben a legfelsőbb tudatosságban, a legfelsőbb tudás állapotában birtokoljuk az élet teljességét, a Lét abszolút értékét, a tiszta végtelenséget, a tiszta örökkévalóságot, a tiszta halhatatlanságot. Guru Purnima napja a tiszta tudásban foglaltatik. Évről évre elhozza az élet teljességének ébredését. Felfedi a tudás teljes lehetőségét, és a mester-tanítvány közti kapcsolat beteljesedését hozza. Ez a mester-tanítvány kapcsolat, és ez kifejezi önmagát a teljességben: minden lehetőségek teljes lehetősége. Ez egy nagyon különleges nap, ez egy nagyon különleges nap a számunkra” – fogalmaz Maharishi Mahesh Yogi az India-szerte nagy becsben tartott ünnepről.

 

A Maharishi Védikus Tudománya-tanfolyamoknak, egyéb rendezvényeknek otthont adó Békepalota a Maharishi Szthápatya Véda elvei alapján épülnek világszerte, így hazánkban is. A magyarországi Békepalota alapkőletételekor Indiában védikus panditok kis csoportja ezen alkalomból recitációt tart.

 


 

A Békepalota-ünnepség 11 órakor kezdődik, s a szerverők szeretettel várnak minden érdeklődőt a Szentendrei-szigeten található Horángyöngyén, a Part utca 12 szám alatt. A szomszédságban található a háromcsillagos Regatta Hotel.

 


 

A vasárnapi Guru Purnima alkalmából a Maharishi Televízión ünnepség tekinthető meg, s ezen alkalomból – mint minden évben – Maharishi Mahesh Yogi tart előadást, illetve vezeti a Mesterek Védikus Hagyománya előtt tisztelgő hálaadó Púdzsa-szertartást.

 

A Véda Rádió a vasárnapi ünnepség idején Maharishi egyik 1960-as évekbeli – magyar szinkronos – előadását, a Mély meditációt tűzi műsorára, ezen kívül hallható lesz Dienes István TM-tanár több részes, tudományos tudatkutatás témájú előadása is.

 
Antal Béla

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*