Védikus Hagyomány

Felhívás: csináljunk közösen esőt! – sikerült!?

Különleges kísérletet ajánlunk minden vállalkozó kedvű Internetezőnek: közös esőcsinálást a Maharishi Gandharva Véda Esőzene kihangosításának segítségével.

(Szeretnénk még nagyobb hatást elérve megismételni a kísérletet a legközelebbi, tartósabb hőség idején, így megkérünk minden Esőcsinálót, hogy íratkozzon fel portálunk hírlevelére a bal oldali menüsorban található űrlap segítségével!)Adáskezdés: 10.28 perckor, 50 hallgatóval.

Budapest felhő-állapota 10 órakor:

Délben, ekkor már hallványan látszanak a gomolyfelhők:
12.45-ös állapot:
13.30-kor egyre erősödtek a zivatarfelhők:
14 órás állapot:
15.15-ös OMSZ-kép:
A felhősödés 16 óra körül tetőzött, ekkor már az ország különböző pontjairól jelezték a kísérletbe bekapcsolódók, hogy rövid záporok voltak:
Hegyvidéki felvétel:
Egerből – ahol úgyszintén több óráig történt a kísérlet – kaptuk az alábbi videófelvételeket:
A kunszentmiklósi Esőzene-hallgató hölgy felvételei:
Budafokon is igen felhős volt az ég:
Esőt jelenettek olvasóink Budáról, Budafokról, Nagytétényből, Kazincbarcikáról is, továbbá váratlan eseménynek tüntette fel az origo időjárás-rovata a délutáni záporokat. A 2 napos eső-erőpróba 18 órakor ért véget.

Az elmúlt 2 kísérleti nap folyamán a hallgatói szám a mai, 2. napon volt a legnagyobb, s az 1. naphoz hasonlóan, menetrend szerint megjelentek a felhők, de ezúttal nem csak a legnagyobb hallgatói számot magának tudó Budapesten, hanem vidéken is.

Köszönet illeti a kitartó hallgatókat, a HarmoNet.hu-t és Tomcat bloggert, hogy segítették népszerűsíteni kísérletünket. Nem utolsó sorban pedig a zenében rejlő ősi védikus tudásért Maharishi Mahesh Yogit illeti köszönet.


Részletesebb beszámolók a
http://tminfo.hu/esocsinalas címen, valamint HarmoNet-fórumban.
 
Antal Béla

A kísérlet 1. napjának összefoglalója:

 
Felhívásunkhoz legtöbben Budapestről csatlakoztak, átlag 4 órás folyamatos hallgatási idővel. A rekordot egyik miskolci hallgatónk állította fel közel 10 órás folyamatos hallgatással.
 
Folytatás: pénteken délelõtt 11 órától.
 
1. nap csúcspontjai (OMSZ-felhőképekben) Budapesten:
 
Kb. 7 órán keresztül folyamatosan jelen volt a főváros pesti részének égboltján az ún. Cumulus mediocris-felhő, mely a Wikipédia szerint a zivatarfelhők 2. fázisa.

A gomolyfelhők 20.45-re eltűntek az égről:
23.45-kor továbbra is teljesen derült az ég:

Előzmények és a felhívás július 18-án este:
A MeditációPortál és a HarmoNet különleges kéréssel fordul mindenkihez, aki szenved a kegyetlen hőségtől és szeretne hűvösebb időjárást: csináljunk közösen esőt!
A Maharishi Gandharva Véda az ősi védikus tudomány azon ága, mely a természet (környezet) harmóniáját, egyensúlyát hivatott elősegíteni. Régóta ismert, hogy az egyes ősi kultúrák tudósai ismerték a természeti törvények működését, így például az indián hagyományban is ismeretes az esőcsinálás tudománya.
Az Interneten hallgatható VédaRádió mostantól a 45 perces Maharishi Gandharva Véda Esőzenét sugározza, így az esőcsináló kedvű olvasóinknak nincs más teendője, mint az alábbi linkekre való kattintással bekapcsolódni a rádió adásába és kihangosítani az esőmelódiát. A hatás érdekében minél több ideig, kitartóan szükséges folyamatosan a környezetünk számára átadni a dallamot és a hangfalakat lehetúleg az ablakba vagy az erkélyre helyezzük el.
A 90-es évek elején több helyütt sikerült már a Maharishi Gandharva Esúzenével megváltoztatni az idújárást, ezúttal azonban még nagyobb hatást szeretnénk elérni, így a jelmondatunk: csináljunk közösen esőt!

Esőcsinálás Winamp zenejátszó használatával:
Az esőcsinálás házigazdái az alábbi linken, egy külön erre a célra létrehozott fórumban várják a tapasztalatokat:

MeditációPortál-HarmoNet

Esőcsinálás:

2., záró nap fejleményei

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*