Védikus Hagyomány

Ati Rurábhisék Mahájagja – új fejezet Maharishi világbéke teremtő törekvéseiben

2012. február 11-én India Brahmaszthánjában, azaz mértani középpontjában, ahol a Szthápatja Véda tudománya szerint a természeti törvények működése a legerőteljesebb, 12 év óta először került sor az Ati Rudrábhisék jagja elvégzésére. Ez egy védikus eljárás (szertartás), amelyet egyszerre 1331 védikus pandit végez, és amelynek célja a világbéke megteremtése.

A jagját jelenlétével megtisztelte India egyik kiemelkedő szellemi vezetője, Dzsjótir Math jelenlegi Bhagaván Sankarácsárjája, Őszentsége Vászudévánand Szaraszvatí Mahárádzs is.

Ez a jagja a Maharishi Jagjáknak nevezett további védikus tudat-technikákkal együtt egy igen precíz védikus eljárás, melynek segítségével egyének illetve egész nemzetek számára életet támogató hatások hozhatók létre. A védikus recitációt és a védikus bölcsesség időtlen hagyományából származó eljárásokat az UNESCO is elismerte, mint az emberiség „kézzel meg nem fogható szellemi örökségének” részét.

Ezeket az eljárásokat teljes hatékonyságukba Maharishi állította vissza. A Brahmasztánban élő védikus panditok csoportjának megteremtése pedig Maharishi 50 évet átfogó életművének egyik megkoronázása. E panditok tevékenységének célja, hogy megvilágosodást hozzanak létre az egyes emberek és legyőzhetetlen, tartós világbékét az összes nemzet és az egész világ számára.

Mielőtt a négyórás védikus szertartás kezdetét vette volna, Dr Girish Varma, a Brahmaszthán felelős vezetője kifejtette, milyen központi jelentőségű Maharishi világbéke megteremtésére irányuló programjában az, hogy e panditok nagy csoportjai napi rendszerességgel végzik ezeket a technikákat a Brahmaszthánban és más helyeken.

A Maharishi védikus panditokat hosszú évek alatt, speciális módon képzik ki. Ezáltal szakértőivé válnak annak, hogy miként hozzák létre Maharishi technikái segítségével a koherencia, a harmónia és a béke erőteljes hatását a kollektív tudatban. Ezt a tiszta tudat mezejének szintjéről érik el, melyet a természeti törvények egyesített mezejeként is ismernek. Ez a mező található meg a világegyetem alapjában – és ez a határtalan béke mezeje. Ezt az egyetemes mezőt elevenítik fel tudatosságukban a panditok a Transzcendentális Meditáció és a TM-Szidhi program mindennapos gyakorlásával.

A brahmaszthánban élő csoport már évek óta végzi napi rendszerességgel a Rudrábhisék jagját. E csoport létszáma folyamatosan növekszik, most pedig elérte azt a szintet, hogy tartósan tudja végezni az Ati Rudrábhiséket, amely a legnagyobb erőt képviseli.

Dr Varma azt is kifejtette, hogy ezzel a létszámmal képesek lesznek beteljesíteni Maharishinek azt a tervét, hogy a hatást megsokszorozandó, napi három Ati Rudrábhisék jagját végezzenek, 1331 pandit bevonásával. Ez egy év alatt több mint ezer Ati Rudrábhisék jagját jelent majd.

Dr Varma elmondta, hogy a jagja szankalpája, azaz elvégzésének célja a Rám Rádzs, a természeti törvények keresztüli kormányzás újra megteremtése lesz. Egy olyan világ létrehozása, a jövő összes nemzedéke számára, amelyben nem létezik szenvedés az emberek életében, és amely mennyei életet teremt itt a földön.

Dzsjótir Math Sankarácsárjája egyúttal a Maharishi által 2008-ban alapított Brahmánanda Szaraszvatí Alapvítvány védnöke. Ezt a szervezetet Maharishi azért hozta létre, hogy tartós békét és legyőzhetetlenséget teremtsen az egész világ számára azáltal, hogy folyamatos támogatást biztosít a Maharishi védikus panditok számára szerte Indiában és az egész világon. A Sankarácsárja szintén rövid beszédet intézett az összegyűltekhez és megáldotta az eseményt, mielőtt a jagja kezdetét vette volna.

Dr Varma és Maharishi programjainak más vezetői jelenleg azon munkálkodnak, hogy a világbéke támogatóinak segítségével egy 16 000 fős, védikus panditokból álló csoportot hozzanak létre a brahmaszthánban, valamint panditok kisebb csoportjait 48 további központban Indiában, illetve a világ számos országában.

A panditok recitációját a támogatók csoportjának egy része a helyszínen élvezhette, világszerte pedig több ezren nézték a közvetítést. A jelenlevők közül igen sokan úgy nyilatkoztak, hogy ez volt életük egyik legnagyszerűbb napja.

Magyarázat:

A Rudrábhisék jagjának hagyományosan három „szintjét” tartják számon, aszerint, hogy hány pandit végzi. Minél nagyobb a létszám, annál nagyobb hatású a jagja. A fokozatok ereje, mint alább látható, hatványozott:

1. Laghu (legkisebb) szint – 11 pandit részvételével;
2. Mahá (nagy) szint – 11×11, azaz 121 pandit bevonásával;
3. Ati (legfelsőbb) szint, melyet 11x11x11, azaz 1331 pandit végez.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*