Tudományos tudatkutatás

Maharishi Védikus Tudománya füzetsorozat

Tudomány és tudat? Spiritualitás és fizika? Hogyan egyeztethetők össze e látszólag egymástól teljesen eltérő fogalmak?

 
Lehetséges, hogy az eddig ismert tudatállapotok, melyeket nap mint nap megélünk – éber, álom és mélyalvás – az ember által elérhető és megélhető tudatállapotok közül a legfelszínesebbek, s további fejlődésre van lehetőség? S, ha igen, akkor mi módon zajlik le ez a fejlődés, s mi biztosítja, hogy valós tapasztalatokat élünk át, nem csak képzelődünk? Miként támasztja alá a tudományos mérés a tapasztalatok valódiságát? A megélt tudattapasztalatok hogyan modellezhetők a Világegyetem jelenségeivel? Ezekre és még sok más kérdésre ad választ Dienes István: A Transzcendentális Meditáció gyakorlásával kifejlődő magasabb tudatállapotok és tudományos értelmezésük című füzete, mely a most útjára induló Maharishi Védikus Tudománya füzetsorozat első része.
 
Az írás különlegessége, hogy egyszerre szól a tudatkutatásról, mely bár világszerte több évtizedes múltra tekint vissza, Magyarországon keveset hallani róla, és a modern fizika legújabb felfedezéseiről, hogy párhuzamba állítva e kettőt valami teljesen új dimenziót nyisson meg a gondolkodó olvasó előtt. Közel hozza az eddig iskolában tanult, s inkább rettegett fizika tudományát és ráeszméltet, hogy valójában mi is a fizikai világegyetem része vagyunk, s éppen úgy működünk, mint maga a Világegyetem.
 
Ez már nem csupán ismeretterjesztés, de tudatformálás, gondolkodtatás. A füzet Magyarországon elsőként ad számot a TM technikát gyakorlók személyes, magasabb tudatállapotokat leíró tapasztalatairól. A tapasztalatok ösztönzőek, s a körülöttünk táguló világ valós megismerésére sarkallnak, hogy a kapott életlehetőséggel élve életünket a határtalan teljességében oldjuk fel.
 
A Maharishi Védikus Tudománya füzetsorozat első kiadványa megrendelhető a http://fuzetek.tminfo.hu címen.

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*