USA: A csoportos meditáció csökkentette a bűncselekményeket

2010-09-11 | 11:39 0 hozzászólás

Legyőzhetetlen Amerika Találkozó

Az elmúlt évben az Egyesült Államokban a bűnözés mértéke drámai mértékben csökkent – New York-ban a 2009-es év az elmúlt évek statisztikái szerint legbiztonságosabb év volt. Az USA-ban tapasztalható békés közeg kapcsolatban áll a Legyőzhetetlen Amerika Meditációs Találkozóval, amely már öt éve tart folyamatosan és az első ilyen esemény, amelyen dokumentálták a hosszú távú békét elősegítő hatásait a Transzcendentális Meditáció Program és a Jógarepülés csoportos gyakorlásának.

Az erőszakos bűncselekmények jelentős mértékű csökkenésének számát, és a javuló tengerentúli USA kapcsolatokat már előre megjósolták a Meditációs Találkozó megkezdése előtt, amelyet 2006. július 23-án kezdtek meg az Egyesült Államokban, Iowa államban, Fairfield városában.

Ezek az előrejelzések fel lettek véve az FBI Egységes Bűnügyi Jelentéseibe (Uniform Crime Reports), és egy független elemző szervezet által, amely az Egyesült Államok gazdasági és külpolitikai folyamatait vizsgálja. A szigorú statisztikai vizsgálat kimutatja, hogy a pozitív folyamatokban való fellendülés kezdete egybe esik azzal a hónappal, amikor a Meditációs Találkozó megkezdődött – 2006. júliusában –: 1200 főnyi képzett meditálókból álló csoport megkezdte a technikák közös végzését.

A Washington Post 2010. május 25-én megjelent riportja a következőkről számol be:

„A nemzeti erőszakos bűncselekmények aránya növekedett 2005-ben és 2006-ban. Azonban az erőszakkal elkövetett bűncselekmények elkezdtek csökkenni 2007-ben, a csökkenés 0,7 százalékos volt az adott évben, és ezt követően – 2008-ban – további 1,9 százalékkal csökkent. A folyamat felerősödött 2009-ben; az erőszakos bűncselekmények száma összességében 5,5 százalékkal csökkent…”

A Reuters felhívta a figyelmet a drámai és nem várt csökkenésre a 2009-ben történt bűnelkövetések arányában: „Az év végi statisztikák a legnagyobb amerikai városokból szemben állnak számos rendőr parancsnok előrejelzésével, akik korábban megerősítették azon véleményüket, amely szerint növekvő bűnözési hullámot vártak, melynek kiváltó oka a gazdasági válság, az otthonok elárverezésének egyre nagyobb száma, és a társadalom kétségbe esése. Az elmúlt évről kiderült, hogy a legbiztonságosabb év volt New York városában, minthogy a gyilkosságok aránya az amerikai nemzet legnagyobb metropoliszában hirtelen lecsökkent, az eddig mért legalacsonyabb mértékre, amióta a város elkezdte gyűjteni ezen a területen az összehasonlító adatokat az 1960-as évek elejétől… Los Angeles, az Egyesült Államok második legnépesebb városa, a 2009-es évet könyvelhette el a legalacsonyabb bűnözési mértékű évnek az elmúlt ötven évben. Az emberölések száma az Egyesült Államokban 18 százalékkal csökkent.”

Ugyanekkor, az Intézet a Gazdaságért és Békéért (Institute for Economics and Peace) „Globális Béke Index” (GPI – Global Peace Index) mutatója szerint az Egyesült Államok 2007 óta az eddigi legnagyobb mértékű pozitív elmozdulást tapasztalhatta. (A GPI mutató 23 minőségi és mennyiségi változó érték alapján tevődik ki, amelyek kombinálnak belső és külső tényezőket, melyeket rangsorolnak egészen a katonai költség kiadásoktól egészen a szomszédos országokkal fenntartott kapcsolatokig.)

Habár a jelenlegi projekt az eddigi idejét tekintve leghosszabban végzett kutatási vizsgálat ezzel a jelenséggel kapcsolatban, a kiterjedt, korábban végzett kutatási eredmények kimutatják, hogy ha egy relatíve kis számú, Transzcendentális Meditációt és annak haladó, kiegészítő technikáit gyakorló személyek a technikát közösen, egy csoportban végzik, az a társadalom kollektív tudatára erőteljes pozitív hatást gyakorol.

„Előre jelezzük, hogy Amerika akkor fog biztosan a békefolyamatok igazi erőforrásává válni, amikor a  technikát végző képzett meditálók csoportjának száma Iowa-ban a jelenlegi 1850 főről a kívánt 2500 főre emelkedik ”- mondta Dr. John Hagelin, a Nemzetközi Legyőzhetetlen Honvédelmi Központ (International Center for Invincible Defense) vezetője. (Hagelin ezen túlmenően nemzetközileg elismert, Kilby-díjas kvantumfizikus, CERN egykori főmunkatársa – szerk.)

Eredeti cikk megjelent: 2010. aug. 10. globalgoodnews.org

Fordította: Tímár Mihály


DÍJMENTES TRANSZCENDENTÁLIS MEDITÁCIÓ-ELŐADÁSOK MAGYARORSZÁGON

Régebbi cikkek