Transzcendentális Meditáció

Diákrelaxáció: Transzcendentális Meditáció az iskolában – tanulók tapasztalatai

Diákrelaxáció az angliai Maharishi Általános Iskolában: a tanulók a Transzcendentális Meditáció technika gyakorlásával, diákrelaxációként  tágítják szellemi teljesítő képességüket, amely gyakorlat alapját képezi a Tudat-alapú Oktatásnak. Az eredmények szembeötlőek és a tanulás folyamata élvezetesebbé válik – az iskolások elmondása szerint.

„Én tényleg nagyon szeretem az órákat a Maharishi suliban, mivel mindenki koncentrál, mindenki figyel, és készen áll a tanulásra” – mondta egy fiatal hölgy. Amikor a tanulóknak friss az agyuk, és képes az új dolgok befogadására, „a tanárok úgy tudják átadni az anyagot, hogy bevonnak minket, és a légkör is nagyon hangulatos. Nagyszerű így dolgozni, hogy tényleg bevonnak minket is” – nyilatkozta egy másik tanuló.

Naponta kétszer néhány percig gyakoroljuk a Transzcendentális Meditáció (TM) diákrelaxációs technikát, ami létrehozza a pihenő éberség állapotát – egy különleges és egyedülálló fiziológiai állapotot, mely a test számára a mély pihenést, és az elmének nagyobb mentális tisztaságot nyújt.

„Élvezem a TM gyakorlatot, mivel úgy érzem, hogy felfrissít a napi iskolai dolgokra, vagy más dolgaimra a nap folyamán” – mondja egy másik tanuló.

Manapság sok diák számára általános jelenség, hogy a stressz hozzátársul a vizsgákhoz és a tanuláshoz. Egy fiatal hölgy elmondása szerint „a Tudat-alapú Oktatás és a TM technika az egész folyamatot könnyebbé és élvezetesebbé teszi”.

Egy fiatal fiú, aki a Maharishi Iskolába jár, így fogalmaz: „Ha nem jól használom fel az időmet, akkor ez az egész tanulás nagyon stresszessé válik. A TM technika gyakorlása sokat segített abban, hogy jobban gazdálkodjam az időmmel, és hogy elvégezzem a dolgaimat”.

„Szerintem a meditáció sokat segít a tanulmányaimban, sokkal tovább tudok fókuszálni és koncentrálni, és dolgozatok előtt nyugodtabbnak érzem magam” – számolt be tapasztalatairól egy másik iskolás.

Egy osztálytárs hasonló tapasztalatokról számolt be: „Már egy nappal azt követően, hogy elkezdtem ide járni, minden feszültség elmúlt belőlem, így van energiám ahhoz, hogy belevágjak a tanulásba. Az eddigi tanulmányaim alapján mindig a legjobb tanulók közé tartoztam, amit úgy érzem, hogy a TM-nek köszönhetek. Egyszerűen nem tudok belegondolni, hogy hogyan is tudnak élni emberek egy ilyen nagyszerű technika ismerete és gyakorlása nélkül”.

Tímár Mihály

Érdeklődés díjmentes Transzcendentális Meditáció előadások után:
www.tminfo.hu/tm-tanfolyam

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*