Transzcendentális Meditáció

Transzcendentális Meditáció a perui iskolákban

A legelismertebb perui lap a közelmúltban közölt le egy egész oldalas cikket a Transzcendentális Meditáció Programról, és annak az oktatásban való jótékony hatásairól.  Ezt a  cikket több latin-amerikai hírlap és online hírújság is átvette. 

A perui lapban január 16-án megjelent cikk ajánlja a Transzcendentális Meditáció oktatásban való alkalmazását, hogy ezáltal még békésebb és koherensebb atmoszférát lehessen teremteni az iskolákban. A cikk szintén beszámol a TM hatásáról a tanulók körében megnövekedett iskolai  teljesítményről, ami annak köszönhető, hogy csökken a stressz és kifejlődnek a teljesebb agyfunkciók. 

Az újságcikk szintén említett olyan terveket, melyek szerint 150.000 további tanuló fogja Peruban megtanulni a Transzcendentális Meditációt 2011-ben, és hogy ez a David Lynch Alapítvány segítségével fog megvalósulni. 

Néhány napon belül, az eredeti cikket szintén leközölte egy nagyon magas számban olvasott perui website, majd pedig számos újság Bolíviában. „Azt várjuk, hogy a perui cikk hatása által keltett hullám tovább fog terjedni a következő hetekben és hónapokban, mivel a lap számos befolyásos olvasót is vonz” – nyilatkozta Dr. Javier Ortiz, aki a Transzcendentális Meditáció Oktatási Szervezet igazgatója Peruban. 

Dr. Ortiz továbbá beszámolt arról a jelentős fejlesztésről is, amely a cikk megjelenésének heteiben történt, miszerint egy perui oktatással foglalkozó állami hivatal is kifejezte aziránti szándékát, mely szerint 1.000 perui iskolában kívánnak Transzcendentális Meditációról szóló oktatást és bevezetőt tartani a következő hónapban. 

Tímár Mihály

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*