Transzcendentális Meditáció

Tilly Anita környezettudatos divattervező munkájáról és a Transzcendentális Meditációról

anita-tilly-ymani-fashion-interviewTilly Anita a szíve és lelke az Ymani Tilly divatmárkának, amely környezettudatosan kínál hölgyeknek remek ruhadarabokat, s nem régiben mutatták be új kollekcióját a nagyközönségnek. Íme Anita beszámolója arról, mi inspirálja őt életében és munkájában.

Anita, mi indította Önt a divattervezői pályára?

Mindig is kedveltem a kreativitást és a divatot, de a lényegi döntés csak két és fél évvel ezelőtt fogalmazódott meg bennem ezzel kapcsolatban.

Édesanyám hatalmas szerepet játszott ebben. Sokszor megfigyeltem, ahogyan engem és húgomat öltöztette. Ahogy idősebb lettem, egyre inkább részt tudtam venni magam is ebben a folyamatban. Tíz éve készítek ruhákat a saját és barátaim részére.

Anita igazán profi tervezővé a TM-Szidhi Program elsajátítását követően vált. Természetesen barátai biztatása is sokat jelentett számára, hogy szenvedélyéből hivatás válhasson.

Hol merít inspirációt a tervezéshez?

Mindenhol! Bármi segíthet, amit elkap a tekintetem a nap folyamán. De ez akár történhet az interneten is, képek, színek, zenék vagy a kifutón megjelenő ruhadarabok. Bármilyen jellegű lehet az inspiráló dolog: hulló falevelek, érdekes épületek, vagy elég meglátnom egy hölgyet az utcán.

Tervezés közben szeretek zenét hallgatni, s szívesen hagyom, hogy a zene ritmusa, az érzések, a dal vezesse a kezem. Olyan ruhadarabokat tervezek, melyeket én is szívesen viselnék, elegáns, klasszikus és modern, de nagyon kényelmes darabokat. Szeretnék létrehozni olyan ruhákat, melyeket a nők élvezettel viselnek a mindennapjaikban.

anita-tilly-ymani-fashionAz Ymani Tilly kollekciók nem csak feltűnően szép, de ökológiailag és társadalmilag is felelős munka eredményei. Kik azok az emberek, események, melyek erre a csodás útra terelték Önt?

Mindig is szerettem volna segíteni, hogy harmóniába kerüljünk a természettel. Azt hiszem, hogy két személyt említhetek, akik nagy hatást gyakoroltak rám. Az első Maharishi Mahesh Yogi, aki magam és mások számára is inspiráló személyiség volt. Amikor hallottam, hogy sokakat foglalkoztat az etikus ruhanemű előállítás, azonnal tudtam, mit kell tennem.

A második személy az édesanyám. Annyi szeretetet adott nekem, elképesztő mértékben elhalmoz a szeretetével. Most úgy érzem, hogy ez az, ami hajt engem. Azt szeretném, hogy mindenki részesüljön a szeretetnek eme ártatlan és szép minőségéből.

A projektemmel szeretném ellátni ezt a nemes feladatot. Egészségesen viselhető darabokat nyújtok, s közben a természetet is támogatom.

anita-tilly-ymaniA Transzcendentális Meditáció milyen szerepet játszott az életében és az alkotásban?

Öt évvel ezelőtt sajátítottam el a Transzcendentális Meditációt. Imádtam az első gyakorlatot, s még mindig elbűvöl. Önbizalmat ad nekem, energiát, boldogságot és kreativitást. A Transzcendentális Meditáció gyakorlásától másképp kezdtem szemlélni a dolgokat. Több pozitivitással tekintettem magamra. Jobb ötleteim születtek, javult a teljesítményem. A TM-Szidhi elvégzése után még több kreativitásra tettem szert. Ekkor kezdtem el rajzolni, ami nagy dolog volt a számomra, hiszen azt gondoltam, hogy nem vagyok képes rá, ez akadályozott meg korábban, hogy tervezést tanuljak. De a tanfolyam után minden jött magától.

Nem mondanám, hogy tökéletes vagyok, de egészen biztos vagyok benne, hogy sokkal jobb, mint korábban. Nagyon boldog vagyok, hogy az ötleteim megjelennek papíron rajzként, majd materializálódnak és viselhetem őket.

„Van egy ismert közmondás Indiában, miszerint a híres emberek sikeressége sokkal inkább szívük tisztaságán, mintsem az eszközeiken múlik. E mondás a szanszkrit nyelvből való, és mély bölcsesség húzódik meg mögötte. A kozmikus törvénnyel foglalkozva tisztáztuk, hogy amikor az elme megalapozza magát a tudat abszolút tisztaságában, tökéletes összhangba kerül a természet törvényeivel. A siker titka a minden lény fejlődését irányító Természeti Törvények támogató erejének megszerzése. Ezért a cselekvés művészete lényegében a Transzcendentális Meditáció művészetében lelhető meg, mely könnyűszerrel kimossa az elméből az összes tisztátalanságot, és tisztaságot, illetve a természet törvényeivel való összhangot hagy maga után. Alapjában véve, minden téren ez a sikeres cselekvés művészete.” (Maharishi Mahes Yogi: Lét Tudománya és az Élet Művészete)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*