Transzcendentális Meditáció

Segítségnyújtás anyáknak a perinatális szorongás és a depresszió megelőzéséhez

bloglogo-300x159A Seleni Institute Awards a David Lynch Alapítvány (DLF) bevonásával végzett kutatási eredményekről számolt be a Transzcendentális Meditáció hatékonyságát illetően a perinatális szorongás és depresszió tekintetében. A new yorki illetőségű Department of Health vizsgálatai alapján a perinatális hangulati zavar a várandós hölgyek 10-20%-át érinti.

A Seleni Institute non-profit szervezetként jött létre 2011-ben, alapítói George és Nitzia Logothetis, akik azért hívták életre az intézetet, hogy a nők mentális és életvezetési körülményeit pozitív irányban befolyásolja szerte a világon. Munkájuk kapcsán partneri megállapodást kötöttek a David Lynch Alapítvánnyal, a non-profit szervezet elindította a „Perinatal Mental Health Research Award” elnevezésű, 30.000 dollár finanszírozású kutatási programot. A kutatás keretei között azt vizsgálják, hogy a Transzcendentális Meditáció technikája milyen hatékonysággal bír a perinatális hangulatzavar kezelésére és megelőzésére.

Ms. Logothetis a Seleni Intézet ügyvezető elnökének elmondása szerint: „Elkötelezettek vagyunk, hogy egyre nagyobb számú bizonyítékon alapuló eszközökkel javítsuk a nők szülés időszaka körüli mentális egészségét.” Elmondása szerint izgatottsággal tölti el, hogy a David Lynch Alapítvány a Transzcendentális Meditáció pozitív hatásait vizsgálja a terhesség alatti szorongást és hangulatzavarokat illetően.

A perinatális szorongás tünetei lehetnek a pánikrohamok, a hiperventilláció (légzéselakadás, gyorsuló szívverés), a túlzott aggodalom, nyugtalan alvás, ismétlődő gondolatok és képek arról, hogy ijesztő dolgok történnek a babával.

BCWH

Amellett, hogy anyagi forrásokkal járul hozzá a kutatás eredményességéhez, a David Lynch Alapítvány a Transzcendentális Meditációval kapcsolatban instrukciókkal is ellátja a vizsgálatban résztvevőket.

„A múltban készült független tanulmányok a Transzcendentális Meditációval kapcsolatban már bebizonyították, hogy hatásosan csökkentik a stresszt és a szorongást. Az Alapítvány munkatársai elkötelezettek abban, hogy ugyanezeket az előnyöket a perinatális mentális egészség esetén is hozni fogja a vizsgálat. A nők megérdemlik a teljes körű gondoskodást a terhesség ideje alatti stresszt és szorongást illetően” – nyilatkozta a DLF ügyvezető igazgatója, Bob Roth.

A Seleni Intézet „Perinatal Mental Health Research Award” programjának célja, hogy javítsa a betegség korai felismerését és kezelését a reproduktív és anyai mentális zavarokban; karöltve a legmagasabb minőségű és jelentőségű innovatív kutatásokkal.

Díjmentes TM-előadások: TM-tanfolyam.hu

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*