Transzcendentális Meditáció

Paul McCartney jótékonysági koncertet szervez a jógarepülésért

Sir McCartney jótékonysági koncertet szervez, melynek bevételéből gyermekeket szeretne megtaníttatni a jógarepülésre.

A New York-i showt a Twin Peaks híres rendezője, David Lynch – a Transzcendentális Meditáció mozgalom egyik vezéregyénisége szervezi. A módszert az 1960-as években Maharishi Mahesh Yogi tette ismertté, s gyakorlói hiszik, hogy a megvilágosodás és a világbéke elérhető, ha a lakosság mindössze 1 százaléka gyakorolja a jógarepülést, melyről azt állítják, hogy egyfajta, a tudat által előidézett lebegés.

A Beatles, beleértve Sir Pault is, Maharishi híres követői közé tartozik.

„Minden gyermeknek lehetővé kellene tenni, hogy naponta egy tanórányi időre elmerülhessen önvalójában és megtapasztalhassa a csendes-boldogság állapotát – az energia és az intelligencia hatalmas tárházát, mely mélyen bennünk rejtőzik”- írja Lynch a honlapján.

A country énekes Sheryl Crow, a Pearl Jam énekes Eddie Vedder, valamint a skót dalszerző, Donovan és a zenész Moby is fellép a Radio City Hallban, április 4-én megrendezésre kerülő jótékonysági koncerten.

Lynch saját bevallása szerint immáron 35 éve gyakorolja naponta kétszer a Transzcendentális Meditáció technikáját, majd 2005-ben létrehozta a David Lynch Tudatalapú Oktatásért és Békéért Alapítványt, melynek elsődleges célja a módszer elterjesztése a világ iskoláiban és felsőoktatási intézményeiben. Adománygyűjtés céljából világkörüli turnéra indult, s reméli, hogy a New York-i nagyszabású koncerten elegendő pénzt kaphatnak ahhoz, hogy minden földrészen 200 000 gyermeket megtanítsanak a meditációs technikára.

A Transzcendentális Meditáció mozgalom ösztönzésére megalakult Természeti Törvény Párt 1992-ben és 1997-ben közel 600 jelöltet állított a választásokon, azonban mindannyian elvesztették helyüket.
A Transzcendentális Meditáció módszer az ősi védikus tudás Maharishi-féle értelmezésén alapul.

Matthew Moore írása (Telegraph) alapján fordította: Nagy Erika

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*