Transzcendentális Meditáció

Meditálj ezen – meghosszabbíthatja életedet!

Az American Journal of Cardiolgy-ban (Kardiológia amerikai magazinja) közzétett új kutatás szerint a meditáció nem csak csökkenti a stresszt, hanem segítségével a magas vérnyomású felnõttek tovább élhetnek.

– Sok olyan nem gyógyszeres kezelés van, amely csökkenti a vérnyomást, de egyik sem … hosszabbítja meg az élettartamot – állapítja meg a tanulmány szerzõje, Dr. Robert H. Schneider, az iowai Maharishi Egyetemtõ l- aki az Egyészség Nemzeti Központ a Kiegészítõ és Alternetív Gyógyászatért Nemzeti Intézménye által alapított Természetes Gyógyítás és Megelõzés Intézményének igazgatója is.


Hozzátette, a jelen tanulmány bebizonyítja, hogy „egy elme-test beavatkozással tovább élhetünk”.


– A Transzcendentális Meditáció az elme és a test lenyugtatására szolgáló technika, amikor is az egyén „pihentetõ éber” állapotba kerül, ahol a test ébren van, de az elmét nem foglalja le a tudatos gondolkodás. Ez egy módszer arra, hogy „felébresszük a test öngyógyító mechanizmusát” – mondta el Schneider.Az új beszámoló két olyan tanulmány adatain alapul, mely kimutatta, hogy a Transzcendentális Meditáció segített lecsökkenteni a vérnyomást fehér és afro-amerikai felnõttek esetében. Schneider és csapata kiértékelte a felmérésben résztvevõk között a meditációs technikának és a halál kockázatának kapcsolatát.


A két tanulmányban 202 átlagosan 72 éves férfi és nõ vett részt, akiknek kezdetleges, vagy gyenge hipertóniájuk volt. Õket osztották be egy TM-csoportba, és más relaxációs technikák különbözõ összehasonlítási csoportjába.


A tanulmányok résztvevõit átlagosan nyolc éven keresztül követték nyomon – valakit 19 évig is -, ez alatt az idõ alatt 101-en haltak meg.


Összegezve, Schneider és csapata beszámolója szerint, a Transzcendentális Meditációt végzõ nõknek és férfiaknak nem csak alacsonyabb lett a vérnyomásuk, mint a többi csoporté, hanem 23 százalékkal csökkent annak a valószínûsége, hogy bármilyen okból meghalhatnak. Nevezetesen 30 százalékkal csökkent a valószínûsége annak, hogy szív és érrendszeri megbetegedésben, és 49 százalékkal, hogy rákban halnak meg.


Schneider  azt is elmondta, hogy az „egységes, holisztikus” transzcendentális technikának nincsenek mellékhatásai.


Internetes forrás: NATIONAL NINE NEWS (Australia)  Wednesday, July 13, 2005


Lissza fordítása

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*