Transzcendentális Meditáció

Martin Scorsese és Ray Dalio beszélgetése a kreativitásról, a meditációról, a sikerről

Scorsese„Van egyfajta nyugalom, melyet nem hiszem, hogy azelőtt valaha is tapasztaltam” – mondta Martin Scorsese, az Oscar-díjas filmrendező, aki saját szervezésben adománygyűjtő vacsorát tartott a közelmúltban New Yorkban a David Lynch Alapítványnak.

Az est egy ritka személyes beszámolót is hozott Scorsese mellett a sikeres üzletember Ray Daliotól is, aki elárulta, hogy a Transzcendentális Meditáció milyen új szinteket nyithat meg a kreativitás, az egészség és a siker területén.

A beszélgetést Bob Roth vezette, aki több, mint negyven éve tanít Transzcendentális Meditációt.

Dalio az alapítója a Bridgewater Associatesnek, a TM-et 1968-ban sajátította el, s elmondása szerint megváltoztatta az egész addigi életét. Dalio szerepelt a Time magazin legbefolyásosabb embereiről, 2012-ben készített listájában. A Bridgewater Associates több mint 157 milliárd dollárt érő eszközöket, állami és magán intézményeket tart számon.

Scorsese 2008. óta meditál, akkoriban játszott kulcsszerepet a zűrzavaros forgatással járó A leleményes Hugo című film rendezésében. „45 perccel korábban kellett kelnem, hogy meditáljak, mielőtt újra szembenézek a helyzettel.” Mint mondja, ebben az időben a TM volt az egyetlen lehetősége: „Már csak egyetlen dolog maradt, amit tehettem. Meditálj, nyugodj le, majd utána foglalkozol a valósággal!” Majd hozzáteszi: „Ha nem csinálom, akkor inkább csak pazarolom az időt és az energiát. S, amikor olyan helyzet van a forgatáson, ami nagyon kétségbeejtő, ez a 20 perc egy áldás.”

Bob Roth (b), Ray Dalio (k), Martin Scorsese (j).
Bob Roth (b), Ray Dalio (k), Martin Scorsese (j).

Mindketten elismerően nyilatkoztak a David Lynch Alapítvány munkásságáról a Transzcendentális Meditáció kapcsán, hiszen a technikát veszélyeztetett csoportokhoz juttatják el, hasznosítva a technika stressz-csökkentő hatását. Tény, a módszer New York szerte eljutott több száz iskolás gyermekhez, veteránokhoz, nőkhöz, akik erőszak áldozatai voltak.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*