Transzcendentális Meditáció

Martin Scorese Oscar-díjas rendező a Transzcendentális Meditációról

Még akkor is, ha az ember sok stresszes szituációval szembesül életében, „nem kell szenvednie” – nyilatkozta Martin Scorese, aki a Transzcendentális Meditáció rendszeres gyakorlója.

„Az ember tudatának képernyőjére számtalan dráma vetül ki szinte folyamatosan éjjel-nappal”, mondta Mr. Scorese a David Lynch Alapítvány által 2010. december 13-án, második alkalommal megrendezett „Change Begins Within” (A változás belülről kezdődik) New York városban megtartott jótékonysági gálán.

Amikor megtapasztaljuk a stresszt és az aggódást, „az általános reakció az, hogy kiadjuk magunkból, erővel kilökjük magunkból – más szavakkal szólva, hogy szenvedünk és szenvedést okozunk”, folytatta.

„Mindig szilárdan hittem a szenvedésben, egész életemben. Erre természetes bizonyítékul szolgálnak filmjeim, amelyekből szintén ez érezhető.” 

„Mégis mostanában megtanultam, hogy nincs szükség a szenvedésre… nem kell szenvedni… Nem kell, hogy úgy legyen, ahogy azt korábban hitték” – mondta a rendező, aki az elmúlt néhány évben kezdte el gyakorolni a Transzcendentális Meditáció Programot. 

A Transzcendentális Meditáció „nyugalmat, tisztánlátást, egyensúlyt” hozott az életébe, mondta Mr. Scorese. 

A kutatások igazolják, hogy széleskörű jótékony hatásai között, a Transzcendentális Meditáció egy nagyszerű mód a stressz csökkentésére

Mr. Scorese dicsérő szavakkal illette a David Lynch Alapítványt, és annak munkáját a veterán katonák, tanulók, hajléktalanok, és más veszélyeztetett helyzetű csoportok körében végzett munkájáért. „Szeretném megköszönni nektek”, mondta, „és bátorítok minden itt összegyűltet, hogy támogassa ezt az alapítványt, David Alapítványát”. 

(A jótékonysági gála a Harcképes Katonai Wellness program részét képezte, amelynek célja, hogy az USA-ban 10.000 katona és családjaik számára tegye lehetővé ezen egyszerű meditációs technika elsajátítását a poszt-traumás stressz-zavar kialakulásának megelőzése és kezelése érdekében.)

Tímár Mihály

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*