Transzcendentális Meditáció

Maharishi Karácsonyi Üzenete

“Ismerd meg önmagad” – a Transzcendentális Meditáció segítségével
Nyerd el az abszolút tudást, járulj hozzá a nemzeted legyőzhetetlenségéhez és a tartós földi világbéke megteremtéséhez. December 22-én tartott sajtótájékoztatóján Őszentsége Maharishi Mahesh Yogi az általa tanított Transzcendentális Meditáció technikáját ajánlotta a világnak, hogy teljessé tegye az oktatást és olyan alap legyen, melyre minden vallás építkezhet.

Ez az egyszerű, erőfeszítés nélküli technika lehetővé teszi a bennünk lévő Önvaló megtapasztalását. Maharishi elmondta, hogy az Önvaló – az egyesített mező, Isten fénye – abszolút ismeretének birtokában bárki megismerhet bármit, megtehet bármit s hozzájárulhat népe legyőzhetetlenségéhez és a tartós földi világbéke megteremtéséhez.
– Fedezd fel az Önvalót a Transzcendentális Meditáció segítségével – mondta Maharishi. – Erről a szintről a mindenséget tökéletes rendezettségben kormányzó természeti törvény fogja támogatni minden gondolatodat, szavadat, tettedet. Erről a szintről hegyeket mozgathatsz, világokat teremthetsz.

A sajtótájékoztató során Maharishi “a vallással ellentétesnek” nevezte a népek közötti háborúskodást és mindenfajta erőszakot, melyet a vallás nevében követnek el. Az egyetlen ok, amiért az effajta háborúk léteznek, az, hogy az emberek nem követik saját vallásuk eszményi tanításait, mondta Maharishi.
– A szenvedés és nyomorúság nem érinti azt, aki Isten mennyei boldogsággal teli útján jár, ahogy a növekvő sötétség sem érinti azt, aki egyre közelebb kerül a világossághoz. Amint az emberek valóban követni kezdik vallásuk tanításait, béke lesz a földön, s nem lesznek problémák és szenvedés.
Ennek eléréséhez Maharishi arra ösztönözte az összes vallás követőit, hogy gyakorolják a Transzcendentális Meditációt, mely egyszerű, erőfeszítés nélküli módszere annak, hogy bármely ember mélyen önmagába merülve megtapasztalhassa az egyesített mezőt, Isten fényét, a mindenkiben benne lévő önviszonyuló Transzcendentális tudatot.

Ami az oktatásból hiányzik: az Önvaló ismerete

Maharishi elmondta azt is, hogy a Transzcendentális Meditáció képes arra, hogy az oktatásból eddig hiányzó elem, az Önvaló ismeretét nyújtsa.
– Nem elég, ha az emberből mérnök vagy orvos vagy bármely más hivatás képviselője válik – fejtette ki Maharishi. – “Ismerd meg önmagad” a Transzcendentális Meditáció segítségével, és e tudás segítségével elnyered azt az erőt, hogy bármit megismerj, bármit megtegyél, bármivé legyél.
Maharishi elmagyarázta, hogy a Transzcendentális Meditáció lehetővé teszi az elme számára, hogy lecsendesedve megtapasztalja az Önvalót, a teremtés forrását, a világ minden ténykedése mögött meghúzódó üresség meg nem nyilvánult óceánját.
– Mint a fa magjában lévő üresség, amely magában rejti az egész fa kibomlásának lehetőségét, a megnyilvánulatlanság mezején az üresség tapasztalata magában rejti a teremtett világban létező összes dolog eleven lehetőségét. Erről a szintről nem kell keményen dolgoznod, hogy valamit is elérj. Csak vágynod kell, és a természeti törvény kiszolgál. Ez az a tudás, amit szeretnénk, ha a gyermekeink élveznének – most és minden eljövendő nemzedékben.

Az abszolút tudás utáni igények kielégítésére védikus egyetemek jönnek létre

Maharishi rámutatott, hogy annak ellenére, hogy a gyermekekben ott a velük született vágy, hogy mindent tudjanak, tanáraik és szüleik nem tudják, miként elégítsék ki ezt a vágyat.
– Ezért alapítjuk meg a Védikus egyetemeket, főiskolákat és iskolákat, hogy a társadalom minden területén élő ember számára hozzáférhetővé tegyük az abszolút tudást. Így a tanárok és a szülők képesek lesznek az eljövendő nemzedék mindentudás iránti természetes vágyát kielégíteni – mondta Maharishi.
Maharishi az is hangsúlyozta, hogy az idősebbeket nem terheli felelősség azért, mert nem voltak képesek megadni a megfelelő útmutatást a fiatalok számára.
– Soha nem élték meg a transzcendálás tapasztalatát, soha nem adatott meg nekik a bepillantás a valóságba – mondta Maharishi.

A nemzeti legyőzhetetlenség alapja az egyén legyőzhetetlensége

A sajtó kérdésére válaszolva, mely a tartós világbéke megteremtésére irányuló programjára kérdezett rá, Maharishi elmondta, hogy amellett, hogy világszerte védikus oktatási intézményeket alapítanak, világméretű erőfeszítések történnek annak érdekében is, hogy 8000 fős, Transzcendentális Meditációt és a Jógarepülést gyakorló csoportok jöjjenek létre, hogy minden nemzetet a legyőzhetetlenség szintjére emeljenek.
– A nemzet legyőzhetetlensége az egyén legyőzhetetlenségén, szabadságán és beteljesültségén nyugszik. Néhány 8000 fős csoport, melynek tagjai együtt gyakorolják a Jógarepülést képes lesz fenntartani a kollektív tudat olyan magas fokú rendezettségét, hogy a Földön sehol sem keletkeznek majd gondok s negatív események.

Meghívunk minden kormányt és egyént, hogy képes legyen elejét venni a problémáknak

Maharishi azzal zárta szavait, hogy most van itt az ideje, hogy felkapcsoljuk a teljes természeti törvény fényét – Isten fényét – mindenütt az egész világon.
– Mesterünk, Guru Dév, és a múltban élt védikus mesterek hagyományának kegyelméből rendelkezünk a védikus tudással, a természeti törvény teljes tudásával. És szeretettel meghívunk minden embert és kormányt, hogy sajátítsa el ezt a tudást, és legyen képes elejét venni a problémáknak és a szenvedésnek a megfelelő oktatás, egészségügy, gazdálkodás és honvédelem segítségével – azon csodálatos programok révén, melyeket védikus egyetemeinken kínálunk szerte a világon – mondta Maharishi, majd hozzátette: – Ha az emberek úgy döntenek, hogy nem veszik igénybe ezt a tudást, és szenvednek, akkor az az ő döntésük, és senki sem lesz képes boldoggá tenni őket. Ám a tanácsunk az, hogy sajátítsuk el ezt a tudást, jöjjünk ki a sötétségből és örvendezzünk a fénynek.

Tags:

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*