Transzcendentális Meditáció

Hugh Jackman: A Transzcendentális Meditáció „megláttatja” velem, mi igaz és valódi

Hugh Jackman, kinek látszólag már mindene megvan (Golden Globe, Primetime Emmy, Tony nyertes, az Oscar-gála házigazdája, és boldog házasságban él), úgy nyilatkozott, hogy a Transzcendentális Meditáció „életet váltó” jelentőséggel bírt a számára. A technikát 2012-ben tanulta meg, számos pozitív tapasztalata közt említi a kevesebb stressz, a jobb összpontosítást, s további az életet rendező hatásokat.

„A Transzcendentális Meditáció azt adja, amire szükség van és akkor, amikor szükségünk van rá. Szó szerint megváltoztatta az életemet.” Hugh számos pozitív tapasztalatáról számolt be a módszerrel kapcsolatban a DLF ügyvezető igazgatója, Bob Roth a vezetésével futó „Siker stressz nélkül” című interjú-sorozatban.

„Hivatásomban magas szintű a stressz, amiből könnyű bevásárolni. Nem számít, hogy mennyi ideig csinálod. Minden egyes új szerep, illetve ezek néhány eleme lehet kockázatos, ijesztő, s potenciálisan rendkívül stresszes. A Transzcendentális Meditáció gyakorlásával a döntéseim sokkal hitelesebbé válnak. Mérhetetlenül sokat segített nekem. Teljesen más ember lettem amiatt, hogy meditálok.”

Hugh-Jackman-Photos
A művész elmondása szerint a TM előtt nehezen tudta kezelni a feszültséget. Felesége is megjegyezte, hogy a TM gyakorlásának köszönhetően „visszakapta férjét”. A technika életének elengedhetetlen részévé vált. Saját bevallása szerint az előtt is meditált, hogy színpadra lépett volna az Oscar-gála házigazdájaként, de filmes munkája során is rendszeresen a technikából merít erőt, s a reggeli, valamint esti órákban sem hagyja ki a 20-20 perces gyakorlatokat.

Hugh szerint a technika erősíti kapcsolatát „belső énjével”, amely által a közönséget is sokkal könnyebben tudja kezelni. Kevésbé okoz számára stresszt nagy tömeg előtt szerepelni. „Minden nap meditáció alatt újra kapcsolatba kerülök valódi énemmel. Ezt kihasználhatom bármilyen helyzetben: Miközben kilépek a gépkocsiból a vörös szőnyegre és 3000 ember ujjong; mélyen valóban összekapcsolódom csöndes, belső énemmel. A meditáció „megláttatja” velem, mi igaz és valódi. Ez nem velünk született tehetség, a technika által bárki képes elsajátítani. Bárki meg tudja csinálni. Lehet ateista, aki meditál; keresztény, aki meditál; muszlim, aki meditál.” Mint mondja: „A séta vallásos dolog? Nem, ez bárki számára elérhető, s az életminőséged megváltozik.”

Díjmentes TM-előadások: TM-tanfolyam.hu

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*