Transzcendentális Meditáció

Elismerő cikkek Transzcendentális Meditációról a vezető brit lapokban

Négy nagyobb lap az Egyesült Királyságban a közelmúltban bemutatta a legutóbbi tudományos kutatásokat a Transzcendentális Meditáció végzésének a depresszióra gyakorolt hatásáról (ahogy a kedves olvasók egy korábbi cikkünkben is olvashatták – szerk.).

A megjelent cikkek szintén beszélnek más, a Transzcendentális Meditációnak az egészségünkre gyakorolt hatásáról is. A Daily Mail a következőkről számol be: „Az elmúlt évben csak az Egyesült Államokban a vizsgálatok szerint a szívroham, agyvérzés és halálozások száma 47 százalékkal csökkent abban a vizsgálati csoportban, amely a Transzcendentális Meditációt gyakorolta. A szakértők azt mondják, hogy az eredmények szerint a technika csökkenti a vérnyomást azáltal, hogy a véredényeket nyitva tartja”.

A The Independent-ben megjelent cikk összefoglalása arra, a tanulmányok szerzői által tett megfigyelésre utal, hogy a Transzcendentális Meditációnak jótékony hatásait a depressziót tekintve megalapozottnak vehetjük, a technika milliók számára jelenthet értéket. Minden ötödik idős ember szenved a depressziótól, és a felük nincs tisztában saját állapotával. A depresszióra adott orvosságok és terápiák hasznosak lehetnek, viszont korlátozott hatással bírnak.

A The Guardian-ban közölt cikk a következő címmel jelent meg: „Vizsgálatok kimutatták, hogy a Transzcendentális Meditáció a depresszió elleni küzdelem hatékony módja”. A cikk utalt a meditáció alkalmazásának előnyeire, mint egyszerű, és kedvező költségű megközelítésre ahhoz, hogy megküzdjünk a depresszióval, és ezáltal figyelmünket testünk fejlesztésére összpontosítsuk, annak érdekében, hogy így javíthassuk fizikai egészségünket és fejlesszük szellemi képességeinket.

Eredeti cikk megjelent: globalgoodnews.com

Fordította: Tímár Mihály

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*