Transzcendentális Meditáció

Daisy Lowe modell a Transzcendentális Meditáció öt mesés előnyéről számol be

Daisy Lowe az énekes, dalszerző Pearl Lowe és a textil-, divattervező és zenész Gavin Rossdale leánya. Daisy két évvel ezelőtt kezdte el gyakorolni a Transzcendentális Meditációt, s az eredményekről a következőkről számol be: „Megváltoztatta az életemet!”

Pontosan melyek azok az áldásos hatások, melyek a Transzcendentális Meditáció rendszeres gyakorlása révén tett szert a gyönyörű modell:

1. Belső béke

„A Transzcendentális Meditációról keresztanyám révén szereztem tudomást. Amikor már gyakorlója volt, s meglátogattam őt, észleltem, hogy láthatóan meglelte a belső békéjét, ekkor döntöttem úgy, hogy én is adnék egy esélyt ennek a módszernek.”

„Ajánlom mindenkinek, aki annak a módját keresi, hogy az életét egy kicsit könnyebbé, ragyogóbbá tegye. Az enyémben igen masszív változásokat indított be: ma már nem ragaszkodom dolgokhoz, s sokkal több pozitív dologhoz vonzódom, mint korábban.”

2. Bátorságot ad, hogy megvédjük önmagunkat és a szeretteinket

A kor médiumainak köszönhetően a hírességek jelenléte sokkal komolyabb a reflektorfényben, mint valaha. Daisynek a Transzcendentális Meditáció technikája abban is segít, hogy az őt és szeretteit érintő gyűlölködő megjegyzéseket és pletykákat könnyedén tudja kezelni.

A stílus rendkívül fontos a számomra, s nem tudom elviselni a durvaságot. Elkezdtem meditálni másfél évvel ezelőtt, s felül tudtam emelkedni a múlt történésein.”

3. Kevesebb szorongás, jobb alvás!

Daisy Lowe is a tipikus aggodalmaskodók közé tartozik, s gyakran hajnal háromkor is felébredt a nyugtalansága miatt. „Én is pánikoltam mindenen… családon, barátokon, a dolgokon. Az elmúlt másfél évben ( a Transzcendentális Meditációnak köszönhetően) nagyon lehiggadtam, s ezért is vagyok olyan szigorú magammal. Ha már kihagyok egy-egy meditációt, mindjárt nem olyan kiegyensúlyozott az alvásom” – árulta el a modell.

Egy hosszú és kimerítő nap után, amikor feszültnek és idegesnek érzi magát, az estét meditációval zárja. Tapasztalatait a londoni Fashion Weeken is megosztotta, s elmondása szerint egy olyan időszakban sajátította el a TM-et, mely nagyon hektikus volt a számára. A módszernek köszönhetően ma már sokkal kevésbé érzi magát stresszesnek, az életét ma már sokkal teljesebbnek érzi.

4. Barátai elmondása szerint olyan emberré vált (mióta meditál), aki a látható ellenszenv és kritika ellenére is barátságos tud maradni idegenekkel

A módszer segített nekem megszabadulni nyolc olyan a közelemben lévő embertől, akik nem érdemelték meg, hogy az életemben legyenek. Amint kiszálltak az életemből, rájöttem, hogy ami maradt az olyan ragyogó, világos és abszolút… az élet, a szeretet és a nevetés.”

5. Szabadulás a depresszióból

Az utolsó dolog, ami miatt Daisy Lowe rajong a Transzcendentális Meditációért az az, hogy távol tartja őt a mélabútól. „Rendezetté tesz engem (a Transzcendentális Meditáció) – s csak egy kis teret követel magának. Én biztosan depresszióban szenvedtem – hullámokban tört rám – s hihetetlen, de ez megszűnt.”

Daisy naponta kétszer, húsz-húsz percig gyakorolja a Transzcendentális Meditáció technikáját. Még az ő olykor zaklatott napirendjébe is beilleszthető a program, hiszen könnyű gyakorolni, s bárhol kivitelezhető ez a gyakorlat.

„A TM-et reggel és este húsz percig gyakorlom, bárhol is legyek. Az ágyon vagy a kanapén, az én kis máltai kertemben, Montyban, az autóban, a vonaton vagy repülőgépen; s egyszer még barátom Joseph Reuben öltözőjében is meditáltam” – mondta el Lowe.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*