Transzcendentális Meditáció

Clint Eastwood is részt vesz a Change Begins Within rendezvényen

A David Lynch Alapítvány december 13-án fogja második alkalommal megrendezni az éves ’Change Begins Within’ elnevezésű eseményt a New York város Metropolitán Művészeti Múzeumban (Metropolitan Museum of Art). Az esemény célja, hogy előmozdítsa az adakozási szándékot az emberek körében annak érdekében, hogy az alapítvány támogatásával minél többen ingyenesen elsajátíthassák a Transzcendentális Meditáció Programot az Egyesült Államok veszélyeztetett körülmények közt élő fiataljai körében.

Számos híresség jelezte részvételi szándékát az eseményen, köztük Russel Brand, Clint Eastwood, Russel Simmons, Dr. Mehmet Oz, Katy Perry. Dr. Oz a többiektől eltérő témában, saját szakmájával kapcsolatban fog hozzájárulni az eseményhez, minthogy ő elsősorban orvosi kérdésekkel kapcsolatban közismert. Dr Oz arról fog előadást tartani, hogy milyen fontossága van a stressztől való megszabadulásnak és a teljes agy és fiziológia felélesztésének, bemutatja azokat az előnyöket, amelyekre a Transzcendentális Meditáció által tehetünk szert.

A közismert személyek mellett körülbelül 700 befolyásos vendég részvételére számítanak az adománygyűjtési rendezvényen. Minden vendég fog kapni egy igazolványt érkezéskor, amely lehetővé teszi számukra, hogy maguk is megtanulhassák a Transzcendentális Meditációt. „Bízunk benne, hogy sikerül megérintenünk, és fellelkesítünk a társadalom ezen vezető személyeit – akik vágynak rá, hogy segíthessenek embertársaikon – a TM értékei által” – mondta Dr Pressman, VGO nemzetközi szervezet USA központjának sajtóigazgatója.

Azóta, hogy a David Lynch Alapítvány 2009. áprilisában megtartotta a Paul McCartney és Ringo Starr nevével fémjelzett ’Change Begins Within’ jótékonysági koncertet, amely szintén New York-ban került megrendezésre, megközelítőleg 150 000 belvárosokban élő fiatal iskolás kezdte el a Transzcendentális Meditáció gyakorlását az Egyesült Államokban és más országokban, elősegítve ezzel magasabb szintű tanulmányi teljesítményüket, és az alacsonyabb bűnözést és stressz-szintet iskoláikban.

A decemberi esemény célja, hogy további támogatásokat szerezzen az alacsony-jövedelmű tanulóknak a technika elsajátítására, és hogy további veszélyeztetett helyzetű csoportok – Irakban és Afganisztánban harcolt veteránok, akik Poszt Traumás Stressz Rendellenességgel (PTSD – Post Traumatic Stress Disease) küzdenek, fogvatartottak, biztonsági őrök, hajléktalanok – is elsajátíthassák azt, tette hozzá Dr. Pressman.

Tímár Mihály

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*