Transzcendentális Meditáció

Alyssa Miller modell tapasztalatai a Transzcendentális Meditációval kapcsolatban

Az 1989-es születésű amerikai divatmodell Alyssa Miller elismerően nyilatkozott a Transzcendentális Meditációról. Munkáival nívós divatvállaltoknál szerzett elismertséget, a kifutón kívül többször megjelentek képei a Vogue, az Elle, a Guess, illetve a Victoria Secret magazinokban.

A színésznőként is dolgozó neves manöken sportruházatot is tervezett már. Jelenleg vezető szerepet vállal a David Lynch Alapítvánnyal együttműködve, hogy adományokat gyűjtsenek a Transzcendentális Meditáció széleskörű átadásához. Az Alapítvány támogatásával Ő maga is elsajátította a módszert, melyet napi rendszerességgel gyakorol. Elmondása szerint: „Azt akartam, hogy megtaláljam a módját, hogyan térjek vissza önmagamhoz testben és lélekben”– magyarázza a nemzetközileg elismert modell. „Már hosszú ideje terveztem, hogy megtanulom a Transzcendentális Meditációt. Időt kellett adjak erre magamnak, mindig is tudtam, hogy ezt nem hagyhatom ki.”

Munkái során remekül kamatoztatja a TM kreativitásra gyakorolt előnyeit, erről tanúskodik az egyik T-shirt kollekció is, melynek jelmondata így hangzik: „A változás Benned kezdődik!”. Utóbbi mottóként is szolgálhatna annak a koncepciónak, melyet az Alapítvány töretlen lelkesedéssel és hittel képvisel. Bár David Lynch személyesen nem vett részt a kollekció kidolgozásában, mondanivalójával és képben jelen volt.

„Bár, egy 24 éves fiataltól furcsán hangzik, komoly súlyt cipelek a vállaimon, s néha nehézségekbe ütközik, hogy megfelelően kezeljem az érzéseimet. Ezért is akartam egy olyan technikát elsajátítani, amely segít önmagamra fókuszálni, ami ellenőrzés alá vonja testemet és elmémet egyaránt. Végül Bob Rothtal vettem fel a kapcsolatot a David Lynch Alapítványtól.

Alyssa Miller
Alyssa Miller

Már a TM tanulása is rendkívül kellemes, szép élményt jelentett számomra. Komolyan úgy éreztem, hogy az első alkalmak során is fokozatosan megkönnyebbültem. Hamar megtanultam a módszert és most már úgy érzem, hogy elválaszthatatlan részévé vált a mindennapjaimnak. Gondolatok, képek tisztulnak le a fejemben, miközben meditálok. Segít irányt mutatni nekem, hogy hogyan legyek igazán önmagam. A munkám során segít összpontosítani, jól jön ez például a késő esti órákban.

Amikor Lynch felajánlotta neki a lehetőséget, hogy közreműködjön a módszer népszerűsítésében, illetve az adománygyűjtésben, Alyssa egy percig sem habozott. „Logikusnak tűnt számomra, hogy részt vállaljak a TM mozgalom életében. A TM segít nekem, hogy megőrizzem tisztaságomat a mindennapok zűrzavarában. Teljesen átalakította az életemet és kizárólag csak jó értelemben! Emellé társul részemről egy nagy adag felelősségérzet, hogy segítsek megmutatni a világnak mindazt a jót, amit a Transzcendentális Meditáció kínál.”

Amellett, hogy meditálóvá vált, egy személyes indítéka is volt, hogy a TM népszerűsítésébe kezdjen. „A bátyám egy iraki háborús veterán” – magyarázta Alyssa Miller. „Így közelről figyelhettem meg, hogy milyen áldozatos munkát végeznek a háborús veteránokkal a David Lynch Alapítványban. A háborús veteránok poszt-traumatikus-stressz szindrómájának kezelésében elért eredményük nem kétséges, bátyám miatt rendkívül közel áll a szívemhez ez a módszer. Hihetetlenül felemelő számomra, hogy egyetlen Alapítványként az államban ilyen munkát végeznek értük. Börtönökbe, iskolákba, hajléktalan menhelyekre is eljutnak, mindenkit elérnek, aki nyitott a módszer elsajátítására.”

„Büszke vagyok arra, hogy egy olyan projeckt része lehetek, melyben szépséget és fényt viszünk az emberek életébe” – zárta az interjút Alyssa Miller.

Az Alyssa Miller által gyakorolt Transzcendentális Meditációval két díjmentes előadáson lehet megismerkedni. Időpontok, helyszínek a TM-tanfolyam.hu oldalon találhatóak.

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*