Transzcendentális Meditáció

A Transzcendentális Meditáció a brazíliai iskolákban

Javuló osztályzatok, jobb teszt pontszámok, csökkenő stressz, kevesebb aggodalom, nagyobb öröm és nagyobb belső béke.

Ezek a várható előrejelzések a több mint egymillió tanuló számára, akik azokba a brazíliai, Rio de Janeiro-i iskolákba járnak, s a tanulás mellett naponta kétszer fogják gyakorolni a TM-et.

Egy közelmúltban készült televíziós híradás, amelyet az „Agence France-Presse” nemzetközi hírszolgálat tett közzé, bemutat tanulókat és tanárokat, akik a Transzcendentális Meditáció technikát egy új program részeként gyakorolják.

A televízió riportban egy tanuló így írja le tapasztalatát: „Ez tényleg nagyszerű. Nyugodtabbnak érzem magam, és mindent jobban kezelek.” A projekt a Riói Oktatási Hivatal (Rio’s Department of Education) és a David Lynch Alapítvány együttműködése keretében valósul meg, amely alapítvány az egész világon támogatja a „Csendes Pihenő/Transzcendentális Meditáció” program elterjedését és bevezetését. A mai napig több mint 150 ezer tanuló sajátította el a meditációt, az Alapítvány támogatja a Transzcendentális Meditáció program veterán katonák köriben történő elsajátítását, akik PTSD–ben (Post Traumatic Stress Disease – Poszt Traumás Stressz Betegségben) szenvednek, illetve – rehabilitációs program keretében – lehetőséget biztosít a TM megtanulására a hajléktalan felnőttek és gyerekek körében. A David Lynch Alapítvány támogatja továbbá a TM elsajátítását az amerikai indián őslakosok és rezervátumban élők körében, valamint a börtönőrök számára is.

Annak hatása, hogy ilyen sok tanuló meditál, messze meghaladja a jelenségnek magukra az egyénekre gyakorolt hatását:

„Amikor egy nagy csoportnyi ember meditál ugyanazon helyen, a békének egy erőteljes hulláma sugárzik ki a környező lakosságra, amely semlegesíti a stresszt és negativitást, melyek táplálják a bűnözést és az erőszakot. A jelentős létszámú csoportos meditációk segíteni fognak az adott országban a béke elősegítésében, és hozzájárulnak a békés világhoz.”

Bethlen Gábor

Egy hozzászólás

  1. Főszerkesztő

    Csodálatos látni a videón a sok meditáló gyereket így együtt – David Lynchnek köszönhetően.

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*