Transzcendentális Meditáció

A TM-ről beszéltek a brazil TV-hírekben

A brazil állami televízió riportot készített Paul McCartney-val az országban tett látogatása során, melyben Paul beszél a TM-ről is. November 19-én, péntek este, főműsoridőben az egyik legnézettebb brazil TV hírműsor számolt be Paul McCartney Sao Pauloban tett látogatásáról. A riportnak körülbelül három perces része szólt a Transzcendentális Meditációról. 

A hírműsor egy rövid összegzést adott arról az időszakról, amikor Paul és más Beatles-tagok Maharishi Mahesh Yogival sok időt töltöttek együtt az 1960-as években, és arról is szólt, hogy ez hogyan segített ráhelyezni a nyugati világ figyelmet a Transzcendentális Meditációra. A bejátszás szintén mutatott egy brazil orvossal és feleségével készített interjút, akik elmondták, hogy úgy fedezték fel a Transzcendentális Meditációt már több mint harminc éve úgy, hogy figyelték a Beatlest, továbbá mind  a mai napig gyakorolják a technikát. Az orvos elmondta, hogy miként volt a TM kulcseleme az életének, lehetővé téve számára, hogy kiemelkedjen szakmailag és magánéletében. 

Szintén interjút készítettek egy Transzcendentális Meditáció Tanárral a Sao Paolo székhelyű TM Oktatási Központból, aki elmagyarázta a mélyreható módját, hogy a technika miként hat az agyra, feloldva a stresszt és a hozzá kapcsolódó rendellenességeket. 

A főműsoridős híreket több mint hatvan millió ember nézte, akik közül feltehetően sokan még nem találkoztak azelőtt a Transzcendentális Meditációval. A Transzcendentális Meditáció Program brazíliai oktatói szerint a hírműsor egy ideális módja volt annak, hogy bemutassák a technika jótékony hatásait a lakosság egyharmadának.

Tímár Mihály

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*