Transzcendentális Meditáció

A TM egy olyan technikát ad az embereknek, amely megváltoztatja az egész életüket

Igen, az élet célja az út! Te is tudod, én is tudom. De aztán újra és újra megfeledkezünk róla, ugyanezzel a mondattal találkozunk nap, mint nap csak más szavakkal megfogalmazva.

Számomra az „Online egészség és wellness megoldások rendkívül elfoglalt, dolgozó embereknek” mondat jelentette legutóbb ugyanezt.

Ezt az egészet egy programba sűrítették az USA-ban, melyet „Live the Processnek”-nek neveztek el. (bővebben a www.livetheprocess.com oldalon olvashatnak róla.) A Programban minden egyén maga határozza meg, hogy mely úton indul el saját testi- és lelki fejlődésének érdekében. Ehhez számos tanácsot, ismeretanyagot, biztatást kap az érdeklődő, hogy egy kicsit jobban éljen, megtalálja belső békéjét és megszabaduljon a stressztől, fáradtságtól.

A törekvés, mely érdeklődők ezreinek kínál alternatívákat nyugalmuk megtalálására a közelmúltban első kézből számolt be a Transzcendentális Meditáció formabontó technikájáról. A TM-ről szóló beszámoló a Live the Process alapító kurátorától, Robyn Berkley-től származott. Ez a remek együttműködés nem rekedt meg az első lépéseknél, ugyanis ezt követően a David Lynch Alapítvánnyal együttesen bevételük egy részét nehéz sorsú emberek TM oktatására ajánlották fel.

Alyssa Miller, aki modellként tevékenykedik a Live the Processnél Robynnal együttműködve számolt be TM-el kapcsolatos tapasztalatairól a program weboldalán. Alyssa beszámolói alapján: „Ez egy csodálatos élmény, úgy érzem, hogy energiával töltődtem fel már néhány meditációs alkalom után is. Eredetileg azért tanultam meg, mert egyszerűen meg akartam tanulni! Megtalálni a módját annak, hogyan fedezhetem fel lényem középpontját, hogyan vehetem irányításom alá testemet és elmémet egyidejűleg.”

Számomra a TM egy olyan „hajlékot” jelent, ahová elvonulhatok a világ zaja elől és ahova elmém mindenféle megerőltetés nélkül be akar lépni. Amikor elindult ez a kezdeményezés és együttműködés a David Lynch Alapítvánnyal, számomra nem volt kérdés, hogy részt vegyek-e benne. Ez teljesen magától értetődő volt számomra, A TM segített, hogy megőrizzem tisztaságomat abban a káoszban, melyet a mindennapi életben tapasztaltam a korábbiakban, teljesen átformálta az életemet ez a technika. Ehhez társult a felelősség is, melyet önként vállaltam, hogy segítsek megmutatni, mit is kínál a Transzcendentális Meditáció.”

Robyn Berkley
Robyn Berkley

Robyn Berkley is ejtett néhány szót arról, hogy mi inspirálta a David Lynch alapítvánnyal való együttműködésre: „Én magam voltam a leginkább meglepődve azon, amit és amilyen széles körben képvisel az Alapítvány. Innentől kezdve állandóan a fejemben volt az együttműködés ötlete. Azt akartam, hogy a mi cégünk legyen a David Lynch Alapítvány első jótékonysági partnere. Mivel időközben jómagam is elsajátítottam a TM-et, magam győződhettem meg arról, hogy fel kell hívni a közvélemény figyelmét arra, hogy a TM milyen óriási ajándék.”

Munkánk során olyan nőket érünk el, akik családon belüli erőszaktól szenvednek, gyermekekkel dolgozunk, akik valamiféle figyelemzavarral küzdenek (ADD), valamint háborús áldozatokkal és családjaikkal is találkozunk. „Ez az egész nem csak arról szól, hogy pénzt gyűjtünk; hanem olyan technikát adunk az embereknek, mellyel megváltoztathatják az egész életüket.”

(Rose Hoffmann 2014. 07. 22-én, a www.tm.org oldalon megjelent angol nyelvű cikke nyomán)

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*