Transzcendentális Meditáció

A terrorizmus csendes ellenszere

Létezik egy kis költséggel alkalmazható, többször is kipróbált eljárás a terrorizmus megfékezésére. Miért veszítsünk hát még több pénzt és életet az ósdi és hatástalan módszerek miatt?

Dr. Kulwant Singh, nyugállományú dandártábornok

Dr. Kurt  Kleinschmitz

Dr. David Leffler

 


A terrorfenyegetettség egyre növekszik. Az Egyesült Államok a terroristákkal való küzdelemben szerzett jelentős katonai tapasztalatai ellenére sem tudta kiküszöbölni még magát a terrorizmust. Folyamatosan új terrorista sejtek képződnek. A zászlajuk alá gyülekező emberek száma és minősége riasztó. Még a teljesen felszerelt katonai és rendőri erőkkel sem valószínű, hogy meg tudják fékezni őket. Még inkább riasztó, hogy a védelmi szakértők szerint a terroristák könnyen elrejthető tömegpusztító fegyverekkel is támadhatnak.

 

High-tech fegyverekkel felszerelt hadseregét bevetve vajon meg tudja-e szüntetni a terrorizmust az Egyesült Államok? A történelem újra és újra megadja a választ: nem.

 

A terrorizmus egy emberi probléma, amely emberi megoldást kíván. A terror és a háborúk általános modellje szerint a konfliktusok és a felfordulás forrása a társadalmi feszültségek felhalmozódásában keresendő. Amennyiben a terrorizmust vezérlő feszültségek csillapíthatók lennének, ezek a problémak enyhülnének vagy akár meg is szűnnének. Ha nem lennének kollektív feszültségek, nem lenne terrorizmus és háború sem, így megvalósulna a tökéletes megelőző védelem.

 

Valóban létezik egy ilyen ellenszer a terrorizmusra? A fizikus és védikus tudós Maharishi Mahesh Yogi újjáélesztette egy csendes megközelítés gyakorlati elemeit, amelyet ő Legyőzhetetlen Védelmi Technológiának (Invincible Defense Technology, IDT) nevez. Ennek elsődleges összetevői a Transzcendentális Meditáció (TM), valamint a jógarepülést is tartalmazó TM-Szidhi program. Ezeknek az emberi erőforrásokon alapuló technikáknak az alkalmazása nem tartalmaz vallásos hitet vagy vallási gyakorlatokat. A világ összes főbb vallásának tagjai gyakorolják már ezeket a meditációs technikákat.

 

Sok, szigorúan ellenőrzött tudományos tanulmány dokumentálja az IDT hatékonyságát az egyéni és a társadalmi feszültségoldás területén.

 

A katonai személyzet számára mindez a következőkben nyilvánul meg: jelentősen kevesebb stressz, jobb fizikai és lelki egészség, alacsonyabb arányú poszt-traumatikus stresszbetegség, kevesebb egyéb betegség, jobb munkahelyi és tanulmányi szereplés, kisebb reakcióidő, magasabb inteligenciahányados, javuló erkölcsi ítélőképesség és növekvő vezetői készségek. A katonák jobban teljesítenek, egységeik kimagaslóan szerepelnek.

 

A társadalom esetében az IDT csökkenti a bűnözési mutatókat, az öngyilkosságok, a balesetek és a konfliktusok számát, javítja az együttműködési készséget, a gazdasági teljesítményt, valamint csökkenti a megbetegedések számát. Több mint 600 tudományos tanulmány dokumentálja az egyén, és több mint 50 a társadalom szintjén kifejtett jótékony hatásait. Ezek a tanulmányokat alaposan megvizsgálták és olyan neves szakfolyóiratokban jelentették meg, mint a „Journal of Conflict Resolution,” „Social Indicators Research,” „Journal of Social Behavior and Personality,” „Journal of Mind and Behavior” és „Journal of Crime and Justice.” Az IDT a legjobb technológia az Egyesült Államok oltalmazására.

 

Az IDT operatív része egy Megelőzési Szárny létrehozását kívánja meg a hadseregben. A szárny a fegyveres erők 2-3 %-át tartalmazná. A haderő maradék része folytatná szokásos feladatainak ellátását. A megelőző egység társadalmi rendezettséget hozna létre reggel és este néhány száz vagy ezer fős csoportokban meditálva. Ez az együttes gyakorlás pozitív hatást gyakorolna mind a hadsereg, mind pedig bármilyen ellenfél számára. Béketeljes kezdeményezések indulnának növekedésnek mindkét fél irányából.

 

A technológia hatásairól mély benyomást keltő feljegyzésekkel rendelkezünk. Ilyen csoportokat sok háborús övezetben és konfliktusoktól szenvedő térségben bevetettek már.

 

Cissano mozambiki államfőVillamil altábornagy, Ecuador védelmi miniszterének korábbi helyettese az IDT-t alkalmazta, hogy gyorsan véget vessen Ecuador Peruval vívott háborújának. Mozambik vezetője, Chissano elnök az IDT-nek tulajdonítja, hogy véget tudott vetni az országában akkor már 16 éve dúló polgárháborúnak. Israni vezérőrnagy, a „Combat Journal” szerkesztője alátámasztotta, hogy ez a megközelítés megelőzhette volna a szeptember 11-i támadásokat is.

 

A fizikusok azt mondják, hogy ez a hatás egy mezőjelenségen alapul. A széles nyilvánosságra hozott kutatások egy speciális tartományt mutattak ki: amikor egy adott populáció 1 %-ának négyzetgyöke csoportosan gyakorolja a TM-Szidhi programot, létrejön az említett mezőeffektus. Az eredmények akkor is láthatóak, ha a csoport tagjai a helyi lakosságból származnak, és akkor is, ha a régión kívülről érkeznek. A tudósok ezt a mezőeffektust Maharishi-hatásnak nevezték el. Nagyon sok, szigorú követelményeknek megfelelő tudományos kutatás mutatta ki a Maharishi-hatáson alapuló pozitív társadalmi változásokat. Ezek a pozitív hatások – mint a lecsillapodó konflitusok vagy a csökkenő bűnözési arány – már rögtön azon a napon elkezdődnek, amikor a csoport tagjai összegyűlnek, majd a csoport távozása után gyorsan abba is maradnak.

 


 

A jelenség mezőszerű tulajdonságaira további meglepő bizonyítékot szolgáltatnak az olyan, globális szinten végzett megfigyelések, mint amilyet többek között a Journal of Offender Rehabilitation” című folyóiratban hoztak nyilvánosságra. Ezek szerint, amikor az 1983-1985-ös években a jógarepülés és a TM-Szidhi program gyakorlóiból álló széles csoportok létszáma meghaladta az egész Föld számára szükséges mennyiséget (abban az időben ez kb. 7000 fő volt), akkor a nemzetközi konfliktusok mennyisége 33 %-kal, a terroristatámadások száma pedig 72 %-kal csökkent, és ezenkívül más országokban is, a kormányok beavatkozása nélkül csökkent az erőszak mértéke.

 

Az IDT egy sokszorozó erő. A katonaságnak csak egy kicsiny részét rendelnék a Hadsereg Megelőző Szárnya alá. Mégis, ez a kis csoport rendezettséget teremtene a teljes hadsereg és az egész ország számára, megkönnyítve ezzel mindenki munkáját. Míg a legtöbb katonai egység folytatná a szokásos kifelé forduló megközelítést, addig ez a kis töredék az IDT csendes megközelítését alkalmazná. Amikor ezt a két megközelítést kombinálják, a katonai védelem tökéletes lesz és ilymódon legyőzhetetlen.

 

Milyen más megoldás hordoz még ilyen ígéretet magában? Ez a technológia az EGYETLEN bizonyított ellenszere a terrorizmus méreganyagának. A tapasztalatok évtizedei világszinten nyilvánvalóvá tették, hogy a terrorizmus csupán a hagyományos katonai eszközök alkalmazásával nem kiküszöbölhető. Az IDT bizonyítottan erőfeszítés nélkül és automatikusan hűti le világszerte a terrorizmus forró gócait. Az Egyesült Államoknak a saját védelme érdekében azonnal fel kellene állítania a Hadsereg Megelőzési Szárnyát. A fegyveres erőknek szintúgy fel kellene állítaniuk ezeknek a csapattesteknek a mozgékony változatát, hogy a különböző beavatkozási területeken eltüntessék a társadalmi stresszt, amely a terrorizmus gyökere. Ezekkel az eszközökkel az Egyesült Államok elérheti a valódi legyőzhetetlenséget és folyamatos világbékét hozhat létre.

 

A Legyőzhetetlen Védelmi Technológiáról (IDT) szóló cikkek, melyeket a „Defense Review,” „Indian Defence Consultants,” „Indian Defence Review,” „Defence India,” „Indian Strategic Review,” és a „Security and Political Analysis Bulletin” című szaklapokban publikáltak, elérhetők az alábbi internetes címeken is: http://www.invinciblemilitary.org (Egyesült Államok) és http://www.davidleffler.com  (nemzetközi).

 


A szerzőkről: Dr. Kulwant Singh, nyugállományú dandártábornok (Indiai Fegyveres Erők) egy tábornokokból és védelmi szakértőkből álló nemzetközi csoportot vezet, amely az IDT bevezetését szorgalmazza. Dr. Kurt Kleinschnitz, az Egyesült Államok Haditengerészetének hat évet szolgált katonája, most a Maharishi Menedzsment Egyetem fizikus docense az Egyesült Államokban. Dr. David Leffler, az Egyesült Államok Légierejének nyolc évet szolgált veteránja, most a megelőzés-orientált technológiák alkalmazását segítő Alkalmazott Hadtudományi Központ (Center for Advanced Military Science, CAMS) igazgatója.

 

Dr. Németh József fordítása

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*