Maharishi

Maharishi: A Transzcendentális Meditáció alapelve

Hogyha az óceán egy hulláma kapcsolatot teremt a víz mélyebb szintjeivel, akkor erősebbé válik. Ehhez hasonlóan amikor a tudatos elme kiterjed, hogy felölelje a gondolkodás mélyebb szintjeit, a gondolat-hullám erősebb lesz. Hogyha az óceán egy hulláma kapcsolatot teremt a víz mélyebb rétegeivel, akkor azáltal erősebbé válik. Hasonlóképpen a tudatos elme is erősebb lesz, amikor kiterjed, hogy felölelje a gondolkodás mélyebb szintjeit.

A tudatos elme kiterjedt befogadóképessége megnöveli az elme erejét és ráadás-energiát és intelligenciát eredményez. Az általában elméjének csupán kis részét használó ember elkezdi használni teljes mentális potenciálját. A technikát úgy határozhatjuk meg, hogy az a figyelemnek a gondolat finomabb szintjei irányában történő befelé fordítása, mindaddig, amíg az elme transzcendálja a gondolat legfinomabb állapotát és a gondolat forrásához érkezik. Ez kiterjeszti a tudatos elmét és egyúttal kapcsolatba hozza a minden gondolat forrásául szolgáló kreatív intelligenciával.

A gondolat impulzusok éppúgy, ahogy egy buborék indul a tenger legmélyéről, a belül lévő csendes kreatív központból indulnak útjukra. Emelkedés közben egyre nagyobbak lesznek, elérvén az elme tudatos szintjét elég naggyá válnak ahhoz, hogy gondolatként legyenek értékelhetők, innen pedig beszéddé és cselekvéssé fejlődnek.

A figyelem befelé fordítása az elmét egy gondolat tudatos szinten történő tapasztalásától a gondolat finomabb állapotáig viszi, mígnem az elme eljut a gondolat forrásához. Az elmének ez a befelé haladása a tudatos elme kiterjedését vonja maga után.

A technikát Transzcendentális Meditációként írják le.

Gyakorlása egyszerű. A gyakorlat elkezdésének nincsenek előfeltételei, azon kívül, hogy személyesen kell utasításokat kapni egy szakképzett tanártól.

Megjegyzendő, hogy a Transzcendentális Meditációnak nincs köze sem a kontemplációhoz, sem a koncentrációhoz. Mind a kontempláció, mind a koncentráció folyamata a tudatos gondolkodás szintjén tartja az elmét, míg a Transzcendentális Meditáció módszeresen elvezeti az elmét a gondolat forrásához, a kreatív intelligencia tiszta mezejére.


Érdeklődés díjmentes Transzcendentális Meditáció előadások után:
www.tminfo.hu/tm-tanfolyam

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*