Maharishi

Maharishi: A pénzkeresés védikus módja

A pénzkeresés védikus rendszere

Kérdés: Hogyan kereshetik meg az emberek azt a pénzt, amire szükségük van, hogy biztonságban és kényelemben élhessenek, anélkül, hogy tönkretennék az egészségüket és az életüket?

Maharishi: Vegyünk példát az állatokról! Hol van pénz a majmok világában? És hol van pénz a hangyák vagy az elefántok világában? Ez az egész egy hatalmas tévedés. Csupán a tudatlanság hálója. A pénzkeresés védikus módja, hogy a Természeti Törvényt ösztönözzük arra, hogy minden vágyunkat beteljesítse. A Természeti Törvény engedelmeskedik parancsunknak, ha az elme kiművelésének védikus módját követjük. Ez azt jelenti, hogy eljuttatjuk az elmét a „gondolat forrásához”. A megnyilvánulatlan semmi e mezejéről minden dolgok emlékezete ébred fel a tudatosságunkban. A határtalan Kreatív Intelligencia támogatja a vágyainkat, a cselekedeteinket és a viselkedésünket.

A Transzcendentális Meditáció kiképezi az elménket arra, hogy tudatosan útnak indítson egy gondolatot az önviszonyuló Egyesített Mező, avagy a Természeti Törvény teljes mezeje szintjéről, amely bennünk található. Innen teljesítjük be minden vágyunkat. Ez egy teljesen más filozófia.

Az viszont a rabszolgaság filozófiája, hogy betanítunk egy embert arra, hogy valamit megcsináljon, és ezért pénzt adunk neki. Aztán több pénzt adunk neki, hogy még többet dolgozzon. Ez a rabszolgaság tudománya, a függőség filozófiája. „Az Ön legengedelmesebb szolgája…” – micsoda pompás dolog! Havi néhány ezer pénzérméért a szolgája maradsz valakinek, hogy meg tudd venni a betevő falatodat.

A védikus rendszert követve kiképezheted az elmédet arra, hogy megkapja a teljes Természeti Törvény támogatását, amely az egész világmindenséget irányítja, és amely segíthet abban, hogy beteljesítsd a vágyaidat. Ennek bizonyítéka a Jógarepülés. Abban a pillanatban meghívod a gravitáció erejét, és a gravitáció ereje így szól: „Igen uram, a rendelkezésére állok.” Invitálásunkra a gravitáció ereje azonnal válaszol hívásunkra. Ha azt akarjuk, hogy a test felemelkedjék, a test azonnal felemelkedik. Ez a bizonyíték.

Nem képzeletszülte dolgokról beszélünk. A védikus oktatás az oktatás gyakorlatias területe. Azt látjuk, hogy a jelenlegi oktatás jobban növeli a tudatlanságot, mint a tudást. A védikus oktatás viszont a tudást növeli folyamatosan, amíg csak hozzá nem férsz a kreativitás teljes tudásához – a természeti törvény határtalan kreativitásához. Ez más természetű dolog, ám mi ezt kínáljuk. Fogd és élvezd… Ha pedig ma még nincs rá szükséged, majd holnap vagy holnapután lesz.

(Elhangzott 2004. augusztus 9-én, egy globális sajtótájékoztatón.)

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*