Maharishi

Maharishi a haldoklásról

„Amikor valaki meghal, az azért történik, mert azon a ponton túl a karmáját már nem tudja beteljesíteni a jelenlegi testében.

Nem lehetséges megérteni, hogy a halál miért akkor jött el, amikor. Egészen bizonyosan nincs értelme magunkra venni a felelősséget és a bűntudatot. A tettek [a karma] útja kifürkészhetetlen.

Azonban, különösen azok számára, akik a gyors fejlődés útját járják, az átmenet teljes mértékben fejlődést támogató. Ezek a személyek a mennyei birodalmakba jutnak vagy szinte azonnal újraszületnek.

Amikor az élet elhagyja a testet, olyan, mint amikor a lélegzet távozik belőle. Olyan ez, mint a transzcendálás. Aki már sok-sok év alatt hozzászokott ehhez, annak ez az átmenet könnyű, fájdalom nélküli és tiszta boldogsággal teljes, egyáltalán nem katasztrofális. A test levetése olyan, mint amikor egy madarat kiengednek a kalickából.

Természetes ilyenkor a fájdalom. Először, amikor a fájdalom mély és sajgó, a család és a barátok ilyen érzelmei azt jelzik a lélek számára, hogy mélyen szerették. Az is természetes, hogy ez a fájdalom fokozatosan alábbhagy, így a lélek azt is megérezheti, hogy az átmenet nem volt visszahúzó a szerettei számára, hogy ők is szabadon haladhatnak sorsuk beteljesítése felé.

Fontos, hogy pozitív és támogató érzéseket tápláljunk az eltávozott lélek felé, bárhol is legyen, mivel magatartásunk hatással van az ő fejlődésére is.” -Maharishi Mahesh Yogi

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*