Maharishi Szthápatya Véda

Védikus építészet szakkurzus Hollandiában

Építészeti szakemberek részére tartották meg a nemrégiben szervezett Védikus építészeti tanfolyamot a Hollandiában székelő MERU-n (Maharishi European Research University = Maharishi Európai Kutató Egyetem). A képzésen résztvettek tervezők, építészek, kivitelezők és geodéták (földmérők), a jelenlevők 24 országból érkeztek.

A kurzus az építészeti és kivitelezési tervezés két fő típusára helyezte a hangsúlyt. Az egyik elsődlegesen azok számára szükséges, akik szeretnék hasznosítani és élvezni a Maharishi Mahesh Yogi által kialakított és nyújtott program lehetőségeit olyan területeken, mint a Védikus Lakóparkok*, Béke Paloták, Maharishi Iskolák, és Maharishi Ájurvéda Gyógyfürdők és Egészség Központok építése. A másik olyan építészeti tervekre vonatkozik, amelyek elsősorban az általános középítészethez kapcsolódik, mint pl. 90 százalékban zöld, környezetbarát terek, területek kialakítása, amely elősegíti az élet ideális minőségét a lakosok számára.

A hat napos program olyan témákat is érintett, amelyek magukba foglalják a fenntartható építészetet, az egyedi követelményeit a Maharishi Szthápatya Véda építészetnek, valamint gyakorlati útmutatást az építészeti folyamat minden típusában, amelyek a világszerte folytatott már befejezett tervek tapasztalatain alapulnak.

A tanfolyam résztvevői olyan személyektől szerezhettek tapasztalatokat, akik a világ különböző pontjain (beleértve Franciaország, Oroszország, Nagy-Britannia, valamint az Egyesült Államok számos pontját) sikeres eredményekkel bírnak.

*Maharishi Védikus Lakópark: olyan építészeti együttes, amelyben a lakóházakat a Maharishi Védikus Tudomány és annak a tökéletes életmódot és életet elősegítő gyakorlati alkalmazásait figyelembe véve tervezik és építik. Az épületek térbeli elrendezése és az épület sajátosságai, mint méretarány, anyag, tájolás olyan összhangot teremt a természettel, ami elősegíti a természetes egészséget és a szellemi fejlődést.

A védikus lakóparkok tartalmaznak külön épületet, ahol a lakók kényelmesen gyakorolhatják csoportosan is a TM-et és a Jógarepülés technikáját.

Bethlen Gábor

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*