Maharishi Szthápatya Véda

Maharishi Kertváros kialakítása Limában, Peru fővárosa közelében

Maharishi Kertváros kialakítása történik jelenleg Lima közelében, Peruban, amely számos Vasztu otthont és egyéb szolgáltatásokat fog tartalmazni, amelyek elősegítik Maharishi Mahesh Yogi programjait, és modellként fognak szolgálni az ideális társadalom kialakítására Latin-Amerika szerte.

A Kertvárost 400 hektár földterületen fogják kialakítani, amely terület kétezer telket fog tartalmazni, amelyből 800-at már el is adtak. Legvégül a terület 1500 lakóházat fog tartalmazni, továbbá egyéb épületeket is, melyek mind a Védikus Vasztu építészeti elvek szerint épülnek.

A városban szintén lesz egy Maharishi Legyőzhetetlenség Iskola, egy Maharishi Gyógyfürdő, és egy Béke Palota, úgyszintén egy Védikus Csillagvizsgáló, Maharishi Védikus Organikus Mezőgazdasági fejlesztés és néhány olyan lakóépület is, amely Maharishi Védikus Panditok csoportját fogja kiszolgálni.

Az itt élő közösség életének fontos elemeként szolgál a Transzcendentális Meditáció és a TM-Szidhi program napi szintű csoportos gyakorlása.

Tudományos kutatás rögzítette a hatását ilyen csoportoknak atekintetben, hogy ezek fenntartják a környezetükben a koherenciát és az összhangot a környező társadalom kollektív tudatában, mialatt elősegítik a pozitív folyamatok erősödését, és a negatív jellegű folyamatok háttérbe szorulását, úgy mint a bűnözés és az erőszak. A perui Kertváros hozzá fog járulni a legyőzhetetlen békéhez és fejlődéshez a nemzetük és az egész világ számára.

Továbbá fontos megjegyezni, hogy a fejlesztés szintén be fog illeszteni tipikus ősi inka építészeti motívumokat is az épületek külső megjelenésébe.

Minthogy a Védikus Kertváros Lima közelében fog elhelyezkedni, a nemzet fővárosa mellett, ez egyúttal viszonyítási pontként fog szolgálni minden további Peruban épített hasonló kertvároshoz, ahogy majd egyre több ember ismeri meg a módszert és kezd el érdeklődni hasonló közösségek, vagy épített lakóparkok, városrészek fejlesztését illetően. 

Tímár Mihály

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*