Maharishi Szthápatya Véda

Kormányzati támogatást kapott az észak-írországi Béke Palota

10 millió angol font (kb. 3,2 milliárd Ft) értékű beruházás kapott kormányzati támogatást Észak-Írországban a tartós béke elősegítésére. A Béke Palota egy olyan telken kerül megépítésre, amelyet nemzetközi támogatók adományaiból vásároltak, és amelyet pontosan azon a „Béke Vonalon” fognak megépíteni, ami keresztülszeli Balfastot. 

(Mint tudjuk, Észak-Írország a 70-es 80-as években folytonos feszültség góc volt, ahol helyi terrorszervezetek küzdöttek egymással, és számos robbantásos merényletre és fegyveres összetűzésre került sor, melyek gyakran a lakosságot sem kímélték – szerk.) 

Észak-Írország kormányzata támogatja az elképzelést, és teljeskörű építési engedélyt biztosított arra a két gyönyörű épületre, amely irodáknak, kávézó és vendéglátó központnak, valamint egy főiskolának fog otthont adni, és amelyek a Világbéke Globális Országa nemzetközi szervezet észak-írországi szerve által közvetített adománygyűjtés segítségével fognak felépülni. 

Mind a protestáns, mind a katolikus vezetők támogatásukról biztosították ezen izgalmas közösségi projekt megvalósítását, a nagy elválasztó vonal mindkét oldalán, („Béke vonal”) amely vonal az 1970-es évek óta osztja két részre Belfast városát. 

David Lynch Hollywood-i filmrendező, aki az elképzelés fővédnöke, csatlakozott Andrea és Gerry Gribben-hez, valamint a Világbéke Globális Országa nemzetközi szervezet más tagjaihoz azon rendezvény során, amelyet egy üres földterületen tartottak a Shankill Road Area környékén (ahol annak idején a legtöbb zavargás volt – szerk.).

A Béke Palota magába foglal majd egy David Lynch Alkalmazott Művészetek Iskolát, amelybe beiratkozhatnak fiatalok egyaránt a „Béke vonal” mindkét oldaláról. 

David Lynch-hez hasonlóan Andrea és Gerry is szenvedélyes gyakorlója a Transzcendentális Meditációnak. Andrea már közel 20 éve tanítja Észak-Írországban a technikát. A Béke Palota egy olyan központ lesz, ahol az emberek megtanulhatják a TM-et, és lehetőségük lesz rá, hogy akár közösen is gyakorolhassák azt. A területen élő protestáns és katolikus iskolákban tanuló gyerekek százai sajátították már el eddig a technikát és nagyszerű eredményekkel gyakorolják azt. 

A „Világbéke Globális Országa” nemzetközi szervezet, Andrea elmondása szerint „egy vallásmentes multi-kulturális jótékonysági szervezet, melynek céljai azt szolgálják, hogy segítsen létrehozni folyamatos békét azáltal, hogy egyesíti Belfast lakosait bőségben, egészségben és boldogságban, mialatt tiszteli és ünnepli a kultúra és hagyomány gazdag sokszínűségét.” 

„Lelkes fogadtatásra találtunk, akárhol is bemutattuk terveinket, és most két évvel azután, hogy a helyi közösségi vezetőkkel megbeszéléseket folytattunk, örömmel jelentjük, hogy terveink támogatást kaptak” – tette hozzá. 

„Az idei év elején egy reklámozó és adománygyűjtő utat tettünk az Egyesült Államokban, Washingtonban, és jelenleg híres és befolyásos emberek támogatását bírjuk az USA- ban, akik segítenek minket anyagilag” – nyilatkozta Andrea. 

Bethlen Gábor

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*