Maharishi Szthápatya Véda

Építkezz a sikerért!

Egyre nagyobb figyelem övezi a Védikus Építkezést. A következő rövid hír a Newsweek című tekintélyes lapban jelent meg 2005. június 27-én.

Eddig sokunk hallott már néhány feng shui szabályról: a hálószobában ne legyenek éles sarkok; a rendetlenségnek rossz energiája van; ne építkezzünk zsákutca végén. Donald Trump, a United Nations és a  Virgin Airlines mind hasznosították az ősi kínai filozófiát. De lehet, hogy a feng shui hamarosan egy eddig csekély figyelmet kapott gyakorlattal kerül versenybe, amely megelőzheti: az ősi indiai védikus építkezés művészete. (A kambodzsai Angkor Vat az egyik példája a védikus szépségnek.) Míg a feng shui a dekorációra és a tárgyak helyezgetésére hajlamos tenni a hangsúlyt, addig védikus az épületek betájolására (a bejáratoknak kelet vagy észak felé ajánlatos nézniük), az arányokra és méretekre fókuszál. Az elképzelés az, hogy ha így építkezel, sikeres leszel.

– Az emberek lehet, hogy ezen nevetnek, de ez egy  olyan előre meghatározható, matematikai eljárás, amely az építészeten keresztül működik – mondta Jonathan Lipman, védikus szakértő. Azt ajánlotta, hogy George W. Bush elnök kezdje el használni a Fehér Ház északi bejáratát, ha azt akarja, ami neki és a nemzetnek a legjobb.

Az elmúlt 10 évben 500 millió dollárt költöttek el védikus építkezésekre, és Amerika legjobb zöld fejleszőinek egyike, a Tower Cos. tervezi a világ első védikus irodaházát Rockwille-ben. A 200 ezer négyzetláb, 72 millió dolláros projektet (Tower II.) úgy tervezik, hogy a jövőben ott dolgozók sikerét és a termelékenységét ösztönözze, mondta Jeffrey S. Abramson, az egyik partner.

Lissza fordítása

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*