Maharishi Ájurvéda

Vércukor- és zsírcsökkentő Maharishi Ájurvéda termék kutatási eredménye

Egy gyógynövénykészítmény (MA-471, Cukoregyensúly tabletta – Gluco Balance) vércukorcsökkentő, zsírcsökkentő és egyéb általános kedvező hatásai

Alternatív terápiák a klinikai gyakorlatban 3. évfolyam, 5. szám, 26-31 oldal, 1996. Sept/Oct

Szerzők:  Amulya R. Sircar, MD,* Ramesh C. Ahuja, MD,* Shankar M. Natu, PhD,* Birendra Roy, MBBS,* and Hari M. Sharma, MD, FRCPC.**

A kutatás végezték: **K.G. Medical College, Lucknow, India
**The Ohio State University, College of Medicine, Columbus, OH

A vizsgálat tárgya egy olyan gyógynövény készítmény volt, melynek alapja egy Indiában évszázadok óta a cukorbetegség kezelésére használt gyógynövénykeverék. E készítmény hatását és biztonságosságát vizsgálták nem inzulinfüggő diabetes mellitusban (NIDDM) szenvedő betegeknél. A gyógynövénykeverék készítménye a Maharishi Ayurveda Products (Noida, India) által gyártott MA 471 (Cukoregyensúly tabletta – Gluco Balance) volt,  mely nagyon kedvező eredményeket mutatott az előzetes vizsgálatokban.

Ebben a kísérleti tanulmányban olyan klinikai vizsgálatot végeztek, ahol a betegeket három csoportba osztották: az A csoportban (15 eset) olyan betegek voltak, akik soha nem szedtek semmilyen készítményt a cukorbetegségre, nem ellenőrizték a táplálkozásukat, sem testmozgásukat. A B csoportban (30 eset) olyanok voltak, akik kontrollált módon szedték az anitidiabetikus szájon át bevehető gyógyszert, és a C csoport (15 eset) akiknél nem ellenőrizték a szájon át szedett vércukorcsökkentők maximális adagját.

Minden betegnél egy kezdeti vércukormérés után kezdte szedni az MA471 tablettát, majd kéthetente visszahívták őket, hogy vérvizsgálattal megállapítsák, hogy javultak vagy romlottak-e a vércukorértékeik és hogyan változtak a tünetek.

Az éhgyomri és az étkezés után vett vércukor eredmények valamint a hemoglobin A1C értékek szignifikáns csökkenést mutattak a kiindulási értékekhez képest mindhárom betegcsoportnál. A betegek 68.3%-ánál „jó” és „elfogadható”  értékeket sikerült regisztrálni.

A vizsgálat kimutatta, hogy az MA 471 azoknál a betegeknél volt a leghatékonyabb, akik kevesebb, mint 5 éve szenvedtek cukorbetegségben. Az MA 471 fent leírtak mellett jelentős csökkenést eredményezett a szérum összkoleszterin-szintjében és a trigliceridekben is. Jelentős javulás mutatkozott néhány cukorbetegségre jellemző tünet esetében, mint például a fokozott vizeletürítés, fáradtság. kimerültség, székrekedés vonatkozásában. Ez a kísérlet kimutatta, hogy az MA 471 gyógynövénykeverék szignifikáns vércukorcsökkentő, zsírcsökkentő hatással bír, valamint javította az életminőséget a nem inzulinfüggő cukorbetegek számára.

A túl sok édesség, nehéz ételek, hosszú ideig tartó stressz és a mozgáshiány mind hozzájárul a cukor intolerancia kialakulásához. A Cukoregyensúly tabletta speciális gyógynövények hatékony kombinációja, ami javítja a szervezetünk természetes képességét az egészséges cukoranyagcsere kialakításhoz.

Az ájurvéda szerint Cukoregyensúly tabletta fő alkotónövényei arról nevezetesek, hogy segítik a szénhidrát anyagcserét, az emésztés folyamatát, szabályozzák és védik a máj működését.

Alacsony vércukorszint esetén szedése nem javasolt!

Minden Maharishi Ájurvéda készítményben a gyógynövények pontos arányban vannak összeválogatva, és a hagyományos, ősi ájurvédikus módszerekkel vannak feldolgozva. Javítják a létfontosságú tápanyagok hasznosulását. A keverékben az egyes gyógynövények szinergista hatása érvényesül, azaz sokkal hatékonyabbak megfelelő arányban együtt használva, mint külön-külön.

Az MA 471 tabletta szedése nem helyettesíti az orális antidiabetikumok használatát!

Orvos-Maharishi Ájurvéda terapeuta életmód- és táplálkozási tanácsait követve megelőzhetjük az esetleges cukorintolerancia kialakulását vagy a már meglévő cukorbetegség hosszú távú romboló következményeit enyhíthetjük.”

A cikkben szerplő termék megrendelhető a hazai Maharishi Ájurvéda webáruházban, ide kattintva.
A Maharishi Ájurvéda a Transzcendentális Meditáció gyakorlását ajánlja a cukorbetegek esetében is, cikkajánlónk.

10 hozzászólás

 1. Takács Zoltánné

  Azt szeretném kérdezni, hogy más étrendkiegészítőkkel együtt is szedhető ez a cukoregyensúly tabletta. Jelenleg szedem a Varga féle gyógygombákat, és rezveratrolt. Köszönöm a választ. Takácsné Babi

 2. Potoczki Jánosné

  Kérdésem az lenne ,hogy az MA1 cukoregyensuly tablettát 1 hónapja szedem, mellette alkalmazható e a már évek óta fogyasztott DIA HERBA gyógynövény tea?Amit nem szeretnék lehagyni mivel csak folyamatos fogyasztás esetén marad meg a hatása.

  Köszönettel várom válaszát.

  • Kedves Potóczky Jánosné! Valószínűleg az MA 471-re gondol, mivel az a „Cukoregyensúly tabletta”. Gyógynövény teát lehet mellette fogyasztani, mi a Be Trim teát ajánljuk, mellyel nagy tapasztalatunk van a kedvező vércukorszint elérésben. 1 filtert 1 liter vízben kell felfőzni, majd egész nap étkezések közben és között folyamatosan kortyolgatni.

 3. Potoczki Jánosné

  KÖSZÖNÖM VÁLASZÁT, TERMÉSZETESEN AZ MA 471-re gondoltam csak sajnálatos módon elirtam.

  ÜDVÖZLETTEL.

  Potóczki Jánosné

 4. Potoczki Jánosné

  KÉRDÉSEM AZ LENNE, HOGY AZ MA 471 CUKOREGYENSULY TABLETTÁNAK MEGTUDHATNÁM E AZ ÖSSZETÉTELÉT,MILYEN GYÓGYNÖVÉNYEKBŐL ÁLL,ÉS NYUGODT LELKIISMERETTEL HASZNÁLHATÓ E? nINCS SEMMILYEN KÁROS ÖSSZETEVŐJE?
  A MEGRENDELT TABLETTA MELLETT NINCS SEMMILYEN MAGYAR NYELVÜ TÁJÉKOZTATÓ.

  / A MÉDIÁKBAN nagyon sok figyelmezetetés hangzik el a nem gyógyszertárban.internetten megrendelt gyógyhatásu készitményekről./
  /Elnézést kérek a bizalmatlanságért, de sajnos ilyen világot élünk,hogy járjuk körbe a dolgokat!/Válaszát várva üdvözlettel Potóczki Jánosné

  • dr. Tarsoly Julianna

   Kedves Potóczki Jánosné!
   Köszönjük kérdését, melyet továbbítottunk a webshop ügyfélszolgálatához. A kért adatokról néhány napon belül értesítést kap az európai központtól. Addig is a termék minden összetevője megtalálható a doboz címkéjén. Az MA 471 étrendkiegészítő tabletta, mely azért is egyedülálló, mert biztonságos hatékonyságáról tudományosan publikált nemzetközi tanulmány is jelent meg, melynek pontos forrás adatai is megtalálhatóak az erről szóló cikkünkben.

 5. Potoczki Jánosné

  KÖSZÖNÖM, a megnyugtató válaszukat!

  üDVÖZLETTEL:pOTÓCZKI jÁNOSNÉ

 6. Potoczki Jánosné

  T.Cim!

  Kérem legyen szives tájékoztatni,hogy a Debrecenbe lévő /Nyil.u.-ti/ egészsgügyi központukban megkaphatom e termékeiket pl.MA471 et és a BE TRIM teát, igy nem kéne postai utávéttel rendeljek alkalmanként.

  Válaszukat várva köszönettel Potóczki Jánosné

 7. dr. Tarsoly Julianna

  Kedves Potóczky Jánosné!
  Lehetséges a termékek debreceni termékfelvevőhelyen történő felvétele is, ez ügyben a webshop ügyfélszolgálat keresni fogja Önt.
  Üdvözlettel

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*