Maharishi Ájurvéda

Ragyogóan fehér fogak az ájurvédával!

Mindenhonnan hófehér fogak mosolyognak ránk: poszterekről, magazinokból és a televízió képernyőjéről. 

A ragyogó fogakat vonzónak találjuk, hiszen az egészséges fog mindig is a vitalitás és a szépség szimbóluma volt. Egészségi állapotunk szempontjából rendkívül fontos a megelőző fogápolás és a teljes szájhigiénia, de sajnos az utóbbinak sokáig nem szenteltek kellő figyelmet. 

Az ájurvéda a fogak egészségét nem elszigetelten, hanem a teljes szervezet elválaszthatatlan részeként kezeli. A Maharishi Ájurvéda módszerei a tökéletes szájhigiénia kialakításán túl természetes módon egyensúlyozzák a három dósát, a vata, pitta és kapha dósákat, így ezek egyensúlyi állapota a legtermészetesebb módon gondoskodik arról, hogy a fogaink megbirkózzanak a szájban található több milliárd baktériummal. 

Az ájurvédikus írások részletesen taglalják az egészséges fogak jelentőségét, emellett értékes tanácsokat adnak, amelyeket betartva bárki egész élete során egészséges fogakat és friss, üde leheletet biztosíthat magának. 

Az eredeti, több ezer eves feljegyzések szerint:

„A szezámolajjal való gargalizálás jótékonyan hat a beszéd erősségére, a hang mélységére, (…), kiváló ízlelést biztosít. Így sem a torok nem szárad, sem pedig az ajkak nem repedeznek be; megóv a fogszuvasodástól és mélyen gyökerező fogakat biztosít; megelőzi a fogfájást, és a fogak még a legkeményebb ételt is meg tudják rágni.”  -Charaka szamhitá, Szútraszthan 5, 78-80 

Maharishi Ájurvéda fogkrém

Ehhez vegyünk egy evőkanálnyi szezámolajat, rövid ideig öblögessünk vele, aztán 2-3 percig hagyjuk az olajat a szánkban, hogy a fogak közötti rést is érje. Az esetleges kóros baktériumok és más származékok miatt az olajat ne nyeljük le, hanem köpjük ki (ne a mosdókagylóba, mert eldugíthatja a lefolyót). 

Az Ájurvéda tanácsolja még, hogy rágjunk ánizsmagot és édeskömény magot étkezés után. Az utóbbiak nemcsak tisztító és antiszeptikus hatásúak, hanem – kellemes ízük mellett – serkentik az emésztést is. 

A Maharishi Ájurvéda fogkrém egy 5000 éves recept alapján készült habmentes fogkrém, mely habképző anyagok, fluorid és tartósítószer nélkül tisztán természetes ájurvédikus hozzávalókból készül. Segít eltávolítani a lepedéket és egészségesen tartja a fogakat. 

Az ájurvédikus triphala keveréken kívül (haritaki, bibhitaki, amalaki) további 15 gyógynövényt tartalmaz magas koncentrációban. Ilyen összetvő a nim, az indiai orgona, a szegfűszegolaj és sok egyéb hatásos gyógynövény. A nim természetes antibakteriális hatása révén segít a fogíny egészségének megőrzésében, és frissíti a leheletet. A borsmenta és a kámfor tartós friss leheletet biztosítanak.

Nagyon koncentrált készítmény.

Maharishi Ájurvéda fogápolási termékek

Folytatjuk…

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*