Maharishi Ájurvéda

Megfiatalodás kicsiknek és nagyoknak – a rászajánák lassítják az öregedést

Az ájurvédának igen széles eszköztára koncentrál olyan gyógykészítményekre, melyek kifejezetten a betegségek és az öregedés megelőzését szolgálják – utóbbiakat a rászajánáknak vagyis a „megfiatalodás művészetének” nevezzük. Mint, ahogyan a nedv a fa minden egyes részébe eljutva táplálja a növényt, a rászajána lényege, hogy támogassa az elme és a test egészét. Különös jelentőséggel bír ez a tényező az elöregedő népesség esetében, valamint életmódunkat illetően is, mely idő előtti öregedést idézhet elő, ha nem gondoskodunk megfelelően a megelőzésről.

Ősi szövegek az öregedésről

Az ősi ájurvédikus szövegek az öregedést természetes folyamatnak tekintik, melyet irányítani lehet és hatásai csökkenthetők rászajánák használatával. Talán meglepő, hogy az ájurvédikus hagyomány szerint az öregedés időben jóval későbbre tehető – mint napjainkban általános –, s a várható élettartam tekintetében a 120 éves életkort is teljesen normálisnak és egészségesnek tartják.

Évtizedről, évtizedre a test folyamatosan veszít…

A gyermekkor az első évtized után szűnik meg;
a növekedés a második évtizedet követően áll le;
az arcbőr csillogása a harmadik évtized elteltével csökken;
az intelligenciából a negyedik évtized elteltével veszítünk;
a bőr egészsége az ötödik évtized elteltével csorbul;
a vitalitás a hatodik évtizedben indul rohamos csökkenésnek;
a férfiasság a hetedik évtizedtől hanyatlik;
a bala (erő) a nyolcadik évtized után,
a megkülönböztetés képessége a kilencedik évtized elteltével veszít egykori minőségéből.

A 100. életév betöltésével az egyes szervek funkciói gyengülnek, míg 110 éves korunkra érzékeink hagynak cserben, végül 120 éves korunk környékén az érett öregség korszakába jutunk, melyben az élet elvesztése következik.

rasayana

Az ájurvéda a fenti séma szerint látja természetesnek az öregedés folyamatát, de a rászajánák használatával elérhetjük, hogy eredményesebben gazdálkodjunk időnkkel és szépen öregedjünk, igazán hosszú életet éljünk meg.

A rászajánák hatalmáról

AmritKA Maharishi Amrit Kalash a tiszta gyógynövények olyan képletét alkotja, amely a benne található egyes gyógynövényekben rejlő hatások mellett a szinergia hatását is magába foglalja.

Modern kutatási eredmények azt mutatják, hogy az Amrit Kalash oly módon hat, hogy megakadályozza az öregedést és a betegségeket, elősegítve ily módon az egészséges és hosszú élettartamot.

Visszatekintve egy Dr. Donn Brennannel készített interjúra – gyakorló Maharishi Ájurvéda orvos Nagy Britanniában –, lenyűgöző összefoglalót hallottunk a Maharishi Amrit Kalash kutatási eredményeiről.

Magas hatékonyságú antioxidáns

Az Amrit Kalash gazdag antioxidánsokban, mint a C-, és E-vitamin, riboflavin, béta-karotin, bioflavonoidok, polifenolok és enzimek, amelyek között olyan erős anyag is található, mint a szuperoxid-dizmutáz (SOD), amely a test egyik legerősebb természetes antioxidáns enzimje.

Támogatja az immunrendszer egészségét

Az Amrit Kalash mérsékli és növeli az immunrendszer védelme mellett az egészséges sejtek számát is.

Csökkenti az allergiára való hajlamot, klinikai vizsgálatok eredményei arról számoltak be, hogy azok az egyének, akik Amrit Kalasht fogyasztotattak, kevesebb allergiás tünetről számoltak be.

Egyedülálló hatással van a rákos sejtekre is. A kutatások eredményei drámai hatásról tanúskodnak a rákos sejteket illetően. Mind a rákos megbetegedések kezdeti szakaszában, valamint a rák ún. promóciós fázisában, a metasztázisban és betegség minden egyes periódusában a rákos sejtek egyértelmű csökkenése mutatható ki. Az egyik legérdekesebb tanulmány szerint ez a gyógynövényes készítmény képes arra, hogy segítségével a szervezet visszatranszformálja a rákos sejteket egészséges sejtekké.

Ez a gyógynövényes mestermű negyvennégy ritka gyógynövény és gyümölcs hatóanyagait rejti magában, amelyeknek pontos arányban elkészített kombinációja igen lassan főzve készül el, hogy létfontosságú hatóanyagaik ne sérüljenek a magas hőmérséklettől. Az ősi recept előírásai az ősi szövegeket követi, valamint ájurvédikus orvosok generációi során át öröklődött, hogy továbbra is páratlan minőségben lehessen hozzájutni jelen világunkban.
Ez a gyógynövényes mestermű negyvennégy ritka gyógynövény és gyümölcs hatóanyagait rejti magában, amelyeknek pontos arányban elkészített kombinációja igen lassan főzve készül el, hogy létfontosságú hatóanyagaik ne sérüljenek a magas hőmérséklettől. Az ősi recept előírásai az ősi szövegeket követi, valamint ájurvédikus orvosok generációi során át öröklődött, hogy továbbra is páratlan minőségben lehessen hozzájutni jelen világunkban.

Védelmet nyújt a mérgező anyagokkal szemben. Az Amrit Kalash további hatása, hogy egyfajta védelmet nyújt olyan káros, mérgező anyagokkal szemben, melyekkel daganatos betegek a kemoterápia során kerülnek kapcsolatba.

Csökkenti a szívbetegség kockázatát, a szívrohamok és stroke kialakulását megelőzi. Az Amrit Kalash hatóanyagainak köszönhetően csökkenti a zsírok oxidációját, ezáltal kevesebb plakk jön létre a vérben, valamint a vérlemezkék fölhalmozódását is megakadályozza. Az egyik vizsgálat eredményei szerint az angina pectoris (szívkoszorúér megbetegedés egyik fajtája) tüneteit is csökkenti.

Fiziológiás hatásai mellett pszichológiai eredményeket is felismertek, hiszen az Amrit Kalash rendszeres fogyasztása mellett javult a kedélyállapot, nagyobb boldogságot, nyugalmat és lelki egyensúlyt észleltek a vizsgált személyek. Az Amrit Kalasht kiválóan kiegészítő gyógyhatású készítmények az Amrit Kalash Ambrosia és az Amrit Kalash Nektár (mindkettő elérhető tabletta formában is).

Az Amrit Kalash fogyasztásának ideális ideje a reggeli és esti meditációt megelőzően, vagy 30 perccel a reggeli elfogyasztása és a lefekvés előtt van.

Kívánjuk Önnek a jól táplált fiziológia örömét, és a 120 éves korig tartó egészséges életet!

One Comment

  1. Ildikó

    Nagy tisztelője vagyok az ayurvédának, és amennyire lehetséges, követője is. Az ayurvéda egyik alaptétele az olyan táplálék fogyasztása, amely abból a földből származik ahol élünk. Meggyőződésem, hogy Európában is vannak hasonlóan csodálatos gyógynövények . Csak egy példa: a svédcsepp, amely számtalan , itt honos gyógynövényből készül, és megalkotója ( feltehetően fogyasztója is ) 105 évesen halt meg úgy, hogy leesett a lováról

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*