Maharishi Ájurvéda

Maharishi Ájurvéda orvosi konzultáció Magyarországon

2014. október 28-a és november 6-a között hazánkba látogat Vaidya Saurabh Maharishi Ájurvéda orvos. A magyarországi látogatása során lehetőség lesz személyes konzultációra a tervek szerint Budapesten, Veszprémben, Szegeden és Debrecenben, valamint az alábbi igényfelmérő űrlapon keresztül beérkező érdeklődéseknek megfelelően egyéb helyeken.

Vaidya Saurabh (B.A.M.S.) ájurvéda diplomáját a Rádzsasztán Egyetemen szerezte. Fiatal, de igen tapasztalt vaidja (ájurvéda orvos), aki átfogó ismeretekkel rendelkezik a pulzusdiagnosztika és az ájurvédikus gyógyítás területén.

Páciensei körében híres arról, hogy a múltbéli és az aktuális panaszok speciális elemzésével képes feltárni a panaszok hátterében álló alap kiváltó okokat, majd ezek alapján egy nagyon hatékony és személyre szabott ájurvédikus gyógyító eljárást határoz meg számukra. Magas minőségű és eredmény orientált kezeléseit már emberek ezrei tapasztalták meg.

Vaidya Saurabh a helytelen életformából adódó egészségügyi rendellenességek és krónikus betegségek szakterületén az egyik legtapasztaltabb ájurvéda orvos. Folyamatos tanulással, illetve a megszerzett tudás rendszeres gyakorlati alkalmazásával évről évre emeli szakmájának méltóságát.

Páciensei számára mindig a legjobb gyógyító szolgáltatásokat biztosítja. Nemcsak kiemelkedő vaidja, hanem egy Maharishi Ájurvéda Kórház vezető főorvosa is egyben. Kiterjedt klinikai tapasztalatának köszönhetően a legkülönbözőbb panaszokat, fájdalmakat és egészségügyi problémákat is képes csillapítani.

Vaidya Saurabh több országban vállalt már jelentős szerepet a Maharishi Ájurvéda időtlen tudásának népszerűsítésében, annak érdekében, hogy a Maharishi Ájurvéda elveit és hatékony gyógyító eljárásait alkalmazva az emberiség számára elhozza a tökéletes egészség tudását.

Vaidya Saurabh kiemelkedő interperszonális képességekkel rendelkezik. Állandó szereplője több indiai televízió műsornak (Pragya Tv, Shakti Tv, A2Z News). Számos cikke jelent meg vezető folyóiratokban és internetes publikációkban.

Vaidya Saurabh szándéka, hogy testi és lelki jólétet hozzon mindenkinek. Célja, hogy tudása, széles körű tapasztalatai és a rendkívül hatékony ájurvédikus gyógymódok révén az ájurvédát mindenki által ismert gyógyászati lehetőséggé tegye, valamint az egészség és jólét hosszantartó fenntartása érdekében – mint életmódot – népszerűsítse.

Vaidya Saurabh Sharma (Ájurvédácsárja – Ájurvéda Tanító)
Vaidya Saurabh Sharma (Ájurvédácsárja – Ájurvéda Tanító)

Az emberiség iránti elkötelezettsége, szorgalmas és kitartó szolgálata meghozta számára a legjobb ájurvéda orvosoknak járó „Bhartiya Chikitsak Ratna” kitüntetést.

A Vaidya főbb szakterületei:

 • pulzusdiagnosztika (az egyensúlytalanságok feltérképezése az alap testtípus fényében)
 • gyógynövényekkel történő terápiás gyógyítás
 • egyénre szabott ájurvédikus étrend és életstílus
 • pancsakarma terápiák (ájurvédikus tisztító terápiák)
 • rászajánák (élethossz növelő készítmények) és vádzsikarnák (vágyfokozók)
 • jóga, meditáció és spirituális fejlődést elősegítő gyakorlatok

A személyes konzultáció díja felnőtteknek: 15.500 Ft / fő.
A személyes konzultáció díja gyermekeknek, 8-tól 12 éves korig: 7.750 Ft / fő.
Időtartama: személyenként 45 perc.

A konzultáció tartalma – tolmácsolással:

 • Maharishi Ájurvéda testtípus meghatározás
 • Állapotfelmérés, a cél az életminőség javítása, a krónikus betegségek és szövődményeik megelőzése
 • Pulzus diagnosztika
 • Az egészség bemutatása egyedi testtípusnak megfelelően az ájurvéda rendszerében
 • Panaszok elemzése, betegségek meghatározása, a gyógyítás ájurvédikus eszközeinek alkalmazása
 • Egyénre szabott életmód tanácsadás és ájurvédikus étrend javaslat
 • Gyógynövényekkel történő terápia, jóga, meditáció és spirituális fejlődést elősegítő gyakorlatok ajánlása

Frissítés: A konzultációra az időpontok 2014. október 22-én beteltek, a szervezők a Vaidya nevében köszönik a bizalmat. Vaidya Saurabh várhatóan néhány hónap múlva ismét hazánkba látogat, s ismét lehetőség lesz konzultációkra.

4 hozzászólás

 1. Szegeden mikor várható előadás és várhatóan hol tartanák meg?

  • Kedves Pedro,

   Orvosi konzultáció lesz, nem előadás. Tervben van Szeged is, a fenti igényfelmérő űrlapon keresztül beérkezett adatok alapján kerül megrendezésre Szegeden a személyes konzultáció, így ha részt kíván venni rajta, kérem, töltse ki az igényfelmérőt. Kb. 2-3 hét múlva a szervezők emailben értesítik az űrlapot kitöltőket a további teendőkről.

 2. Csomor Zsuzsanna

  Kedves Béla,
  Érdeklődni szeretnék, hogy a szegedi orvosi konzultációra beérkezett-e a jelentkezésem, mert nem kaptam róla visszajelzést.
  Köszönöm

  • Kedves Zsuzsanna,

   Igen, beérkezett. A szervezők hamarosan – várhatóan 2-3 héten belül – emailben fogják keresni a részletekkel.

   Üdv,
   Antal Béla

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*