Maharishi Ájurvéda

Maharishi Ájurvéda: Csúcsminőség a natúrkozmetikában

Értő gonddal előállított gyógynövénykivonatok természetes olajokkal kombinálva – ez a recept az alapja a Maharishi Ájurvéda különösen széles választékban kínált arc- és bőrápoló termékeinek, melyekben az ősi ájurvédikus tudás az ellenőrzött natúrkozmetikumok színvonalával párosul. Termékeink alkotórészei tökéletesen harmonizálnak egymással, és maximálisan alkalmazkodnak a különböző bőr- és hajtípusok speciális igényeihez. A Maharishi Ájurvéda a természet teljességét és gazdagságát nyújtja. Valamennyi kozmetikai termékünk kivételes mennyiségben tartalmaz értékes gyógynövény kivonatokat, melyeket mind az ősi ájurvédikus előírásoknak megfelelően állítanak elő.

Termékeink összetevői frissítik, táplálják és stimulálják a bőrt, a különféle növényi alkotórészek azonnal kifejtik hatásukat, és segítenek a bőr ideális egyensúlyát helyreállítani. Mint minden Ájurvédikus termék esetében, az igazi titok itt is a megfelelő összetevők harmónikus arányában rejlik.

A Maharishi Ájurvéda bőr- és arcápolási termékek természetes, ún. natúrkozmetikumok, melyek a legmagasabb német BDIH minősítéssel rendelkeznek. A BDIH (gyógyszerek, egészségügyi termékek, táplálékkiegészítők, és ápolási termékek német gyártóinak nemzeti szövetsége) natúrkozmetikai előírásai minden termék esetében hangsúlyozzák a növényi anyagok gondos kiválasztásának fontosságát, ökológiai kompatibilitását. Fontos például, hogy a termelés módszere környezetbarát legyen, és ne zsarolja ki a természetes ökológiai forrásokat. A minősítés szigorú irányelvei tiltják a genetikai manipulációt, állatokon való kísérletezést, és a mesterséges tartósítószerek használatát.

A Maharishi Ájurvéda natúrkozmetikai termékei szigorúan a fenti irányelvek figyelembevételével készülnek.

Melyik terméket válasszam?

A számunkra legmegfelelőbb termékeket könnyen megtalálhatjuk bőr- és hajtípusunk alapján, de illatuk és hatásuk alapján is választhatunk tetszés szerint. Azok a termékek, melyek nincsenek váta, pitta illetve kapha jellegűként feltűntetve, minden bőrtípusnál egyformán előnyösek.

Hogy Ön melyik testtípusba tartozik és ezek alapján milyen bőrápolást a legcélszerűbb választania, megtudhatja a honlapunkon található testtípus tesztből – www.maharishiajurveda.hu

A Váta termékek elsősorban száraz bőrre, a pitta termékek főként érzékeny bőrre, míg a kapha termékek főként zsíros bőrre ajánlottak.

A szépség belülről fakad!

A VÁTA TESTTÍPUSÚAK BŐRÉNEK JELLEGZETESSÉGEI

A Váta a levegő és a tér elegye. A Váta típusú bőr száraz, vékony, finom pórusú, érzékeny és érintésre hűvös. Amikor a Váta dósa egyensúlyban van, a bőre halványan és kifinomultan ragyog, ami elegáns és vonzó megjelenést kölcsönöz a bőrnek. Amikor azonban egyensúlyzavarral küzd, akkor kiszáradhat, akár pikkelyessé, durvává is válhat.

A Váta típusú bőr szépségének leginkább a korai öregedés jelei árthatnak meg. A bőr szárazságra való hajlama és vékonysága miatt hamarabb ráncosodhat mint az átlag. Amennyiben emésztésünk sincs rendben, tompa és szürkés fényt kaphat bőrünk, akár már húszas, harmincas éveiben is. Emellett a bőr hajlamos olyan betegségekre, mint a száraz ekcéma és a bőrgomba.

A szellemi feszültségek, stresszek, mint például a szorongás, félelem és alváshiány erőteljesen rongálja a Váta bőrt, aminek következtében bőrünk fáradtnak és élettelennek hat.

Használjunk Maharishi Ájurvéda Váta szappant és Váta típusú kozmetikumokat Váta típusú bőrünk teljes egyensúlyba hozásához!

A PITTA TESTTÍPUSÚAK BŐRÉNEK JELLEGZETESSÉGEI

A Pitta dósa a víz és a tűz elemeinek keveréke. Ezek alapján bőre világos, puha, meleg és közepesen vastag. Az egyensúlyban lévő Pitta bőr szép, kissé rózsás vagy aranyló csillogású. Mintha belülről sugározna a Pitta bőrű ember. Haja vékonyszálú és egyenes, gyakran vörös, világosbarna vagy szőke. A pitta bőr rózsaszín vagy piroskás, sok esetben szeplők, anyajegyek tarkítják.

A Pitta bőrproblémák között a leggyakoribbak a kiütések, aknék, májfoltok és pigment hibák, mivel a testben nagyobb mennyiségben képviselteti magát a tűz elem.

Az ilyen bőr nem bírja a hőséget vagy az erős napsütést. Az összes bőrtípus közül a Pitta bőr a legfokozottabban érzékeny, s a leginkább hajlamos arra, hogy az évek során valamilyen bőrbetegséget kapjon a napsütéstől. A Pitta bőrt roncsolja az érzelmi stressz, főleg az elfojtott düh, frusztráció vagy a neheztelés.

Használjunk Maharishi Ájurvéda Pitta szappant és Pitta típusú kozmetikumokat Pitta típusú bőrünk teljes egyensúlyba hozásához!

A KAPHA TESTTÍPUSÚAK BŐRÉNEK JELLEGZETESSÉGE

A Kapha dósa a föld és víz elemek keveréke. A Kapha bőr vastag, olajos, lágy és érintése hideg, bőre ragyogó fehéres porcelánra hasonlít, akárcsak a Hold,

és haja jellemzően vastag szálú, hullámos, zsíros és sötét színű. A Kapha bőrtípus tartalmazza a legtöbb kollagént és kötőszövetet, ennek köszönhetően sokkal későbben ráncosodik mint a Váta és a Pitta típusú bőr.

Az egyensúlyát veszített Kapha bőr pórusai kitágulnak, a bőr túlságosan zsírossá válik és ekcéma, mitesszer, akné vagy pattanás, illetve víz visszatartás problémái alakulhat ki. Emellett a Kapha bőr hajlamos a gombásodásra is.

A Kapha bőr az összes közül a leginkább hajlamos a pórusok eldugulására, ezért sokkal gyakrabban kell tisztítani, mint a többit.

Használjunk Maharishi Ájurvéda Kapha szappant és Kapha típusú kozmetikumokat Kapha típusú bőrünk teljes egyensúlyba hozásához!

A Maharishi Ájurvéda valamennyi kozmetikai és testápolási terméke kivételesen nagy mennyiségben tartalmaz eredeti ájurvédikus eljárásokkal kivont gyógynövény eszenciákat, és termékeink gyártásához kizárólag természetes emulgeáló szereket használunk fel. Ha együtt alkalmazzuk őket megfelelően válogatott táplálék kiegészítőkkel és megszívleljük az Ájurvédikus szépségtanácsokat, királyi utat nyerünk a természetes szépséghez és ragyogáshoz.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*