Maharishi Ájurvéda

Erős, fényes és rugalmas haj a Maharishi Ájurvéda hajápoló termékei segítségével

A haj minden kultúrában természetes ékesség, így az ősi ájurvédikus írások is hangsúlyozottan foglalkoznak azokkal a módszerekkel, melyek segítenek a haj szépségét és vitalitását megőrizni. A Maharishi Ájurvéda hajápoló termékei minden hajtípus számára természetes ápolást és hatékony védelmet biztosítanak.

Ájurvédikus javaslatunk: olajozzuk be a hajat és a fejbőrt mielőtt megmosnánk, és hagyjuk néhány percig, hogy a haj az olajat magába szívja. Akár éjszakára is így hagyhatjuk. Ez a kezelés erősíti a hajat és a gyökereket, és a fejbőr egészségére is jótékony hatással van. Élvezni fogjuk az egészséges és természetes haj lágy és üde érzését.

A Maharishi Ájurvéda samponok és hajolajak gazdagok ájuvédikus gyógynövényekben, melyek táplálják a hajszálakat és a hajat széppé és fényessé varázsolják. Ezek a samponok és hajolajak koncentrált gyógynövény-készítmények, ezért hatásuk is tartós.

A Maharishi Ájurvéda samponok – a hagyományos samponokkal ellentétben –nem tartalmaznak nátrium-lauril-szulfátot, vagy DEA-t, vagy bármilyen egyéb mesterséges színező illetve illatanyagot. Samponjaink az utóbbiak helyett növényi forrásból származó felületaktív lauril-glükozidokat tartalmaznak. A samponok használatakor tapasztalható, hogy a hagyományos vegyi alapú samponokkal szemben kevésbé érezhető az erős, a hajra és fejbőrre sokszor agresszív tisztító hatás.

A samponok alapja cékla és kókusz, melyek szinte “vezetik” a többi fontos növényi összetevőt.

Az amalaki vagy amla nevű gyógynövény dús C-vitamin forrás és bőrt is  nyugtatja. Késlelteti az őszülést, jó kondicionál, megszünteti a hajhullást és a korpásodást, táplálja a hajhagymákat, erős antioxidáns.

A másik összetevő, a sikakai növény termézsetes szaponin forrás, melyet Indiában mosószerként mint mosódiót, és a haj tisztítására is használnak. A neve egyébként azt jelenti “gyümölcs a hajra,” termésének őrleményét ősi idők óta használják hajmosásra. Javítja a fejbőr vérkeringését és a haj növekedését, és a  fejbőr viszketését is megakadályozza. Természetes pH-ja a hajat lággyá teszi, még kemény vízben is. Tonizáló hatásának köszönhetően rendszeres használatával megelőzhető a töredező hajvégek kialakulása és a fésülés általi töredezettség.

A kínai hibiszkusz adsztringens hatású, elősegíti a haj növekedését, és egyensúlyba hozza a vátát és a kaphát.

Az aranka nevű növény csillapítja a szem viszketését.

A bhringaradzsa ismert hajerősítő szer, kiváltképp a haj sötét színének megőrzésére és a kopaszság kezelésére alkalmazzák. A nevét gyakran a „haj királyának” fordítják. Hatásai miatt használják korai őszülés esetén és hajhullásra. A hajhullás és az idő előtti kopaszodás gyakran pitta egyensúlyhiány miatt jelentkezik. Ha túl magas a test pittaszintje, a pitta mintegy „megpörköli” a hajhagymákat. A bhringaradzsa egyensúlyozza a pittát a szervezetben, különösen a fejben.

A riszpalka növény hűsítő, nyugtató hatású.

A bilva szintén hűtő hatású, egyensúlyba hozza a vátát és nyugtatja a szemet.

Válassza a Maharishi Ájurvéda sampont hajtípusának megfelelően! Valamennyi sampon és hajolaj rendelkezik az említett kedvező tulajdonságokkal és mindegyik használható normál hajra.

Váta sampon és hajolaj – normál, vagy száraz, vékony szálú világos, törékeny hajra, valamint hajhullás és őszülés esetén (a váta-egyensúlytalanság jelei).

Pitta sampon és hajolaj – normál, vagy érzékeny hajra, valamint viszkető, korpás fejbőr esetén (A pitta-egyensúlytalanság jelei).

Kapha sampon és hajolaj – normál, vagy zsíros hajra (a kapha-egyensúlytalanság jelei)

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*