Maharishi Ájurvéda

Egészséges fogak – a szervezet egyensúlyának tükre

A Maharishi Ájurvéda fontos jelentőséget tulajdonít a fogak mechanikus tisztításának. Még a Charaka Shamita ősi szent szövegei szerint is: ”Használjunk fogápolásra egy gallyat, melynek felső részét a tisztítás céljából durva felületűnek képezzünk ki; hatása legyen vérzéscsillapító, ízében pedig csípős vagy keserű. Ez alaposan tisztítja a fogakat.”

Manapság fogkefét használunk faág helyett, de hogy a gyógynövények jótékony hatásait is élvezhessük, a Maharishi Ájurvéda kifejlesztett egy modern és teljes a fog- és szájápolási programot.

Maharishi Ájurvéda fog- és szájápolási tanácsai:

  • Első dolgunk legyen reggel a nyelven lévő lepedék teljes eltávolítása nyelvtisztító eszköz használatával.
  • A Maharishi Ájurvéda fogporral vagy fogkrém segítségével tisztítsuk meg a fogunkat alaposan.
  • Igyunk minden reggel egy pohár meleg vizet.
  • Végezzünk reggelente gandushát. A Gandusha során olyan folyadékmennyiséget veszünk a szánkba, hogy a nyelvünket ne tudjuk mozgatni. Addig tartsuk szánkban a vizet, míg orrunk és szemünk be nem nedvesedik. Ilyenkor a folyadék átáramlik az orr nyálkahártya irányába, ahol tisztító hatását kifejti. 5 éves kor alatt nem javasolt.
  • Kövessük az ájurvéda étrendi szabályait.
  • Erősítsük meg a dósafunkcióinkat és egyensúlyozzuk szervezetünket ájurvédikus táplálékkiegészítőkkel, mint például Maharishi Amrit Kalash.

A száj öblítése tisztítja az egész szájüreget, és ha ezt rendszeresen végezzük, akkor meggátolhatjuk a fog romlását és az ínybetegségeket.

A szájápolás praktikus módja, ha a szintén ősi ájurvédikus recept alapján készült Maharishi Ájurvéda szájöblögetőt használjuk.

Ez az Ájurvédikus, vízben oldódó por egy ősi, 5000 éves recept alapján összeállított természetes készítmény, amit az Ájurvéda a fogak tisztítására javasol. Nem tartalmaz agresszív tisztító vagy fehérítő összetevőt, valamint fluoridot. Érzékeny fogak esetén is használható.

A benne lévő szantálfa kivonat és szegfűszegolaj erősítik a fogakat, a borsmentaolaj, kardamom, és egyéb serkentő és stimuláló gyógynövények pedig fertőtlenítik a szájüreget és frissítik a leheletet.

Maharishi Ájurvéda fogápolási termékek

Egy hozzászólás

  1. Pingback: Egészséges fogak – a szervezet egyensúlyának tükre |

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*