Maharishi Ájurvéda

AYURDENT biofogkrém, az egész test egészségéért

A fogkrém, mely koncentrált formában tartalmaz gyógynövényeket és értékes olajokat; mely hatékonyan nyugtatja az érzékeny ínyt, védi a fogakat, s emellett még friss leheletet is biztosít; ne csodálkozzunk, hogy mellette már nincs szükség szájvízre…

A fogkrém 19 gyógynövény és természetes olajok felhasználásával készül, melyek számos antibakteriális és jótékony védőhatást fejtenek ki, így biztosítva a teljes körű szájhigiéniai hatást. A készítmény természetes ízét a Szegfűszeg, Selyem Akácia, Édesgyökér biztosítja, melyeknek köszönhetően egész nap friss érzetet nyújt a szájban. Az Ayurdent fogkrém további összetevői a neem, ír moszat, szahacsara egyedülálló szájüregi védelmet kínálhat a fogászati problémákkal szemben: mint a fogszuvasodás, a fogínyvérzés vagy akár a fogíny érzékenysége.

A több ezer éves recept tartalmaz egyedi összetevőket is, ilyen például a fogkefe fa, bakul fa, anatóliai bokortölgy és dióhéj, melyek az ősi hagyományos fogtisztítás rendkívül hatásos alapelveit képviselik.

Ez az ájurvédikus készítmény ritka gyógynövények (pl. lodhra) és gyümölcsök (pl. a triphala gyümölcsei: haritaki, bibhitaki, amalaki) felhasználásával készül, melyek kiválóak az orális higiénia terén. Teljes körűen dokumentált, védikus receptúra alapján állítják elő, s széles körben bizonyítja hatóanyagainak áldásos tulajdonságait.

ayurdentA fogkrém különlegessége, hogy a növényi alkotórészei töményen koncentráltak,valamint könnyen oldódnak a nyálban. A nyálkahártyával reakcióba lépve rendkívül hatékony.

  • Nem tartalmaz mesterséges aromákat.
  • Komoly védelmet nyújt a fogszuvasodás, s egyéb fogászati problémák kialakulásával szemben.
  • Telített természetes ízt és frissességet biztosít a gyógynövényekkel, így használata mellett nincs szükség szájvízre.
  • 100%-ban növényi összetevőkből áll.

Használjuk az Ayurdentet reggel és lefekvés előtt. Puha kefével dörzsöljük át fogsorunkat, s élvezzük a tartósan friss leheletet és az egészséges fogak örömét!

Ön szégyenlős mosolyogni?

Rossz a lehelete?

Újra és újra fogorvosi kezelést kell igénybe vennie, s ez megterhelő költségekkel jár?
Visszatérő fogínygyulladás kínozza?

Úgy érzi, nem tökéletes a szájhigiéniája?

Fogsorát lazának érzi, ínysorvadása van?

Amennyiben a fenti kérdésekre igennel felelt, akkor Ön valóban súlyos problémával küzd. Azonban nincs egyedül ezzel a helyzettel. Minden ember életében legalább egyszer szembesül ezekkel a gondokkal. A megoldást az Ayurdent fogkrém használata jelentheti az Ön számára is!

Ájurvédikus szakemberek komoly munkájának gyümölcseként alkották meg azt a receptúrát, mely alapján ezt a formulát készítik. Klinikailag igazolt jótékony hatásokkal bíró szer, mely sikeresen veszi fel a harcot a szájüreggel kapcsolatos problémákkal.

Hogyan hat az Ayurdent a különböző fogászati problémákra?

Rossz lehelet: A nem megfelelő szájápolási szokások gyakran okoznak rossz leheletet, de ez a probléma jelezhet egészségügyi gondot is. Minden étel, amit elfogyasztunk már a szájüregben bomlásnak indul, hiszen az emésztés már a szájban megkezdődik. Miután az elfogyasztott ételt szervezetünk lebontja, s annak összetevői a véráramba kerülnek, a tüdőn keresztül kiáramló levegő kellemetlen illatú is lehet. Amennyiben megfelelő szájhigiénés szokásokat veszünk fel, rendszeresen fogat mosunk, használunk fogselymet, akkor az élelmiszer részecskék nem maradnak a szájüregben, s az ehhez kapcsolódó baktériumok száma is jóval csekélyebb lesz a fogak közt, az ínyen vagy akár a nyelven. A dohányzás kapcsán belélegzett füst is okozhat kellemetlen szájszagot. A perzisztens rossz lehelet azonban intő jelként szolgálhat, hogy valamely ínybetegségben szenvedünk. Egyéb fogászati problémák, mint például a szájszárazság is okozhat rossz leheletet. De a már fent említett nem megfelelő fogmosási gyakorlat is okozhat ilyen panaszokat.

Néhány jó tanács:

  • Használjunk nyelvkaparót!
  • Hagyjuk abba a dohányzást!
  • Igyunk sok tiszta vizet!
  • Öblítsük ki szánkat étkezés után!
  • Keressünk fel fogászati szakembert!

Ínygyulladás: Közismertebb néven az ínybetegségek, egy sor baktérium elszaporodását eredményezik a szájban, mely fogszuvasodáshoz, az íny krónikus betegségéhez vezetnek. A korai szakaszban felismert fogínygyulladást elsősorban a fogakon lévő lepedék okozza. Ebben az esetben a fogíny gyakran duzzadt, s vérzik fogmosás közben. Ha ebben a korai szakaszban nem kezeljük a problémát az könnyen fogínybetegséghez, a plakkok fogak közti résekben való felhalmozódásához vezethetnek. Az ilyen lerakódások pedig fogszuvasodást idézhetnek elő, hiszen további baktériumok tapadnak meg bennük, gennyes, váladékos ínyt, és fogínysorvadást is előidézhetnek.

Fogelszíneződés: Az egészséges fogak színe a fehértől egészen széles skálán mozoghat. Vannak azonban olyan esetek, amikor a fogak egyre sötétebb színezetet kapnak. Az ilyen jelenség kiváltó oka is a napi rutinban keresendő. Például az olyan italok fogyasztása, mint a kávé, tea, vörösbor, stb. Mind, mind a fogak elszíneződését okozzák. Emellett a dohányzás is hasonlót eredményez.

A nem megfelelő minőségű és rendszerességű fogmosás; a nem kielégítő szájhigiénia, a fluorid tartalmú szerek felesleges használata, egyes gyógyszerek (antibiotikumok, különösen a tetraciklin) kedvezőtlen hatással bír a fogak színére. Ugyanakkor az életkor, s egyes genetikai tényezők is hatással vannak erre a folyamatra.

Fogszuvasodás: Gyakori probléma napjainkban, főként a fiatalok körében. A fogak szerkezetének pusztulása külső és belső tényezők káros hatásai miatt egyaránt történhetnek. A helytelen táplálkozási szokások, a nem megfelelő szájhigiéné, bakteriális fertőzések, és méreganyagok felhalmozódása is kiválthat ilyen panaszokat. Amikor az utóbbi toxinok savas közege, s az egyéb kiváltó tényezők egyidejűleg vannak jelen a szájüregben, akkor gyakran alakulnak ki lyukak a fogakon. Orvosilag ezeket nevezik fogszuvasodásnak. Ezeken a szuvas területeken újabb és újabb baktériumtelepek halmozódnak fel, melyek fenntartják a rossz leheletet és tovább pusztítják a fogakat, fogínygyulladást, fogágy-betegségeket idéznek elő.

Foglepedék: Vékony, színtelen, ragacsos bevonatot képez a fogakon. A magas szénhidráttartalmú étrend, mint a tejtermékek, csokoládék, sütemények, üdítő italok fő okozói a fogak lepedékesedésének. Ha nem gondoskodunk az ilyen plakkok teljes körű eltávolításáról, hamar fogszuvasodás alakulhat ki szájüregünkben.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*