Maharishi Amrit Kalash

A Maharishi Amrit Kalash

A rászajánák a hagyomány szerint az Ajurvéda orvoslásban fiatalító és kiegyensúlyozó szerepet töltenek be. Az egyik ilyen, időközben sok kutatás tárgyát képező és világszerte elterjedt növényi készítmény a Maharishi Amrit Kalash, mely gyümölcsök, gyógynövények és ásványi anyagok keverékéből készül. Kétféle alakban kapható: lekvárként és tablettaként.

A rászajánák a hagyomány szerint az Ájurvéda orvoslásban fiatalító és kiegyensúlyozó szerepet töltenek be. Az egyik ilyen, időközben sok kutatás tárgyát képező és világszerte elterjedt növényi készítmény a Maharishi Amrit Kalash, mely gyümölcsök, gyógynövények és ásványi anyagok keverékéből készül. Kétféle alakban kapható: lekvárként és tablettaként.

A halhatatlanság edénye

Az Amrit Kalash kifejezés annyit tesz: a halhatatlanság edénye. Receptje visszanyúlik egészen az Ájurvéda eredetéig, amikor fiatalító és teljesítménynövelő hatásáról vált híressé. Hatásának egy része sajnos elveszett az évezredek során, ugyanis egy fontos összetevője, a Himalája dús erdeiben termő egyik gyógynövény nem volt többé fellelhető. Dr. Balraj Maharshi, India egyik legtekintélyesebb Ájurvéda szakértője, hazája növényvilágának alapos ismerője, néhány évvel ezelőtt kiegészítette a receptet, miután újra felfedezte az elveszettnek hitt gyógynövényt. Ma a Maharishi Amrit Kalas táplálék-kiegészítőnek számít, mely kivételesen nagy hatással bír testre és elmére egyaránt.

Az Amrit Kalas és a szabad gyökök

Dr. Hari Sharma, az Ohio Állami Egyetem patológiaprofesszora az Amrit Kalash, más rászajánák és Ájurvédikus gyógymódok kutatója, vizsgálatait a világ egyik vezető szabad gyökökkel foglalkozó tudósával, a tokiói Niva professzorral együtt végezte. Közös kutatásaik meglepő eredményekkel szolgáltak. Az Amrit Kalash egyik legfigyelemreméltóbb tulajdonsága az, hogy szinte hihetetlen mennyiségben és gyorsasággal képes semlegesíteni a szabad gyököket, és így megóvni a szervezetet azok káros hatásaitól. Hatékonyabbnak bizonyult, mint bármely más eddig ismert szabad gyök semlegesítő.

Ezerszer hatékonyabb az A, C és E vitaminnál

Több mint ötszáz különböző vitamint, enzimet, kémiai és természetes anyagot vizsgáltak meg ebből a szempontból. Az A, C és E vitaminnál, amelyek a modern orvostudomány szerint a leghatékonyabb szabad gyök semlegesítők, az Amrit Kalash ezerszer hatékonyabb. Más szavakkal: ha C vagy E vitaminnal szeretnénk olyan hatást elérni, mint az Amrit Kalashsal, ezerszer annyi vitamint kellene bevennünk, mint a megszokott adag.

Melyek az Amrit Kalash hatóanyagai?

Ennek a kérdésnek a megválaszolásához segítségül kell hívnunk a természet végtelen bölcsességét. Az egész köztudottan több, mint alkotórészeinek összessége. A valódi titok minden Ájurvédikus készítmény — és így az Amrit Kalash — esetében a megfelelő gyógynövények és más hozzávalók kiválasztásában, valamint megfelelő kombinációjában rejlik. Néhány hatóanyag titkát már sikerült megfejteni. Az Amrit Kalash tartalmaz C és E vitamint, valamint béta-karotint (ami az A vitamin képzéséhez elengedhetetlen), méghozzá mindezt természetes formában. A lekvár alapja ghí (tisztított vaj), így tartalmazza annak hatóanyagait is, például olajat és zsírsavakat, melyek a zsírban oldódó vitaminok szállításában és a sejtalkotók felépítésében játszanak szerepet. A készítmény összetételéből adódóan sokféle ásványi anyag és nyomelem is megtalálható az Amrit Kalasban.Több mint ötszáz különböző vitamint, enzimet, kémiai és természetes anyagot vizsgáltak meg ebből a szempontból. Az A, C és E vitaminnál, amelyek a modern orvostudomány szerint a leghatékonyabb szabad gyök semlegesítők, az Amrit Kalash ezerszer hatékonyabb. Más szavakkal: ha C vagy E vitaminnal szeretnénk olyan hatást elérni, mint az Amrit Kalassal, ezerszer annyi vitamint kellene bevennünk, mint a megszokott adag.

Milyen hatásai vannak az Amrit Kalashnak?

Több mint ötven kutatócsoport vizsgálta az elmúlt években az Amrit Kalash tulajdonságait; negyvennél több tanulmány jelent meg a készítmény hatásairól. A rászajána egyik leglényegesebb funkciója az immunrendszer erősítése. Ez mind az állatokon, mind az embereken végzett kísérletek alátámasztották. Rendszeres szedésével megelőzhetők a fertőző betegségek, csökken az allergiára valóhajlam, nő az általános teljesítő- és ellenállóképesség. Érdekes, hogy az Amrit Kalash a vérlemezkék (tombociták) összetapadását, vagyis a trombózist is megakadályozza. Ugyanezen hatás elérésére a modern orvostudomány Aszpirint használ, aminek sajnos mellékhatásai vannak. Az Amrit Kalash a káros kémiai anyagok ellen is védelmet nyújt, mivel semlegesíti azok szabad gyökökre gyakorolt hatását. A fiatalító hatást is sikerült bebizonyítani: az Amrit Kalasht szedő kísérleti személyeknél lelassultak az öregedésre jellemző folyamatok.

A rák és a trombózis hatékony gyógyítása mellékhatások nélkül

Megállapították, hogy az Amrit Kalash képes kijavítani a DNS hibáit. A rákos sejtek abban a folyadékban, amelyhez Amrit Kalasht adtak, egészséges sejtekké alakultak vissza. Meglepő eredmény ez, hiszen az elfajzott sejtek visszaalakulását semmilyen más esetben nem figyelték meg. Az Amrit Kalash tehát aktiválja a sejtek önjavító enzimeit. Mindeme páratlan hatások mellett a készítménynek még nagy mennyiségben sincs mellékhatása.

Dr. Hari Sharma professzor egyik legeredményesebb kutatása során hatékony karciogén adagolásával emlőrákot idézett elő patkányokban. Az állatok egyik csoportjának ezek után Amrit Kalast adott, a másik csoportnak viszont nem. A két csoport között jelentős különbség volt: a kontrollpatkányoknál négyszer annyi állatban fejlődött ki emlőrák, mint az Amrit Kalashsal kezeltek esetében (60 százalék a 14 százalékkal szemben).

A következő fázisban a rákos patkányokat Amrit Kalassal kezdték etetni, hogy lássák, változnak-e a daganatok. Az állatok 60 százalékánál csökkentek vagy teljesen eltűntek a daganatok. További tanulmányok is megerősítették e drámai eredményt.

Sharma professzor azt is megfigyelte, hogy az Amrit Kalash gátolja az agyvérzéssel és a szívinfarktussal összefüggésbe hozható abnormális vérrögképződést. Oly módon teszi ezt, hogy megelőzi a vérben a trombociták csoportosulását vagy kapcsolódását. A trombociták azok a sejtek, amelyek közvetlenül felelősek a vér rögösödéséért, azért a funkcióért, amely a szívbetegség korai szakaszában meghibásodik. Az artéria falain belüli parányi sebek vonzzák a trombocitákat, amelyek az artéria szövetébe behatolnak, és vérlemezkét kezdenek felépíteni. Ha ez a folyamat az egyik szívkoszorúérben történik, ennek eredménye idővel szívinfarktus lesz.

A gyógyászat rutinszerűen különböző vérhígítókra hagyatkozik a trombocita-felgyülemlés megállítására. Például háztartási Aszpirint írnak fel szívinfarktusos betegeknek a második roham megelőzésére. De ismeretes, hogy az Aszpirinnek mellékhatásai is vannak, többek között a gyomorvérzés, amely a vér hígulásának közvetlen eredménye, és ha 40 év alatti emberek naponta aszpirint szednek, az néhány tanulmány szerint agyvérzéshez vezethet, amely éppen úgy halálos lehet, mint a szívroham.

Az Amrit Kalasht górcsövekben vizsgálva (az állatkísérleti szakasz előtt) Dr. Sharma arra az eredményre jutott, hogy gátolja a vér rögösödését, amelyet az antagonisták széles skálája okoz, beleértve a véralvadással kapcsolatba hozható epinephrint, mely a stressz hatására felszabaduló hormon. E szelektivitás nagyon fontos, mivel a „jó” véralvadási folyamat, amely a sebek gyógyulásához szükséges, érintetlen marad, míg a „rossz” véralvadás, amely a vérrögök kialakulásával kapcsolatos, megelőzhető.