Maharishi Ájurvéda

A Maharishi Amrit Kalash és az Asperger-szindróma

Ez a megdöbbentő beszámoló az új-zélandi Maharishi Ájurvéda hírlevélből származik. Rámutat arra, hogy az ájurvéda ősi, nagy hatású antioxidáns készítményei, mint amilyen a Maharishi Amrit Kalash, komoly mentális problémák esetén is hatásosak lehetnek. A kérdésben természetesen még további tudományos kutatások szükségesek, ám az alábbi „kísérlet” eredményei meglepően biztatóak.

Nemrég felhívott minket telefonon egy Jacqueline nevű hölgy, aki hallott a Maharishi Amrit Kalash nevű készítményről, és nagyon szerette volna tudni, hogy elérhető-e nálunk. Amikor megkérdeztük, honnét hallott róla, azt mondta, hogy Asperger-szindrómája van, és hogy egy könyvben olvasott az Amrit Kalasról, amelynek a címe: „Aspergirls – Empowering Females with Asperger Syndrome”. [Kb. Asperlányok – Hogyan önthetünk erőt az Aspergerben szenvedő nőkbe?]

A könyv szerzőnője, Rudy Simone, megemlíti a Maharishi Amrit Kalassal kapcsolatos tapasztalatait, és annak hatásait az Asperger-szindrómára.

Merészen kijelenti, hogy „az autizmus kezdeti oka az emésztő rendszer meggyengülése, amely lehetővé teszi, hogy a környezetből és az ételből származó mérgek bekerüljenek a vérbe, és kritikus szakaszai során hatást gyakoroljanak az agy fejlődésére.”

A felajánlott Amrit Kalash

Rudy Simone így folytatja: „Pusztán véletlenségből hallottam egy Amrit Kalash nevű termékről, amelyről azt állították, hogy a világ legerősebb antioxidáns készítménye, és amely nagyon pozitív hatással van az emésztési problémákra.

Azt is tartják róla, hogy javítja az elme, az agy és az idegek egészségét, növeli a vitalitást és a belső erőt, továbbá javítja a mentális és a fizikai funkciók közötti összhangot, valamint sok más hasonló áldásos tulajdonsága van, amely az autisták számára mind nagyon fontos és hasznos.

A forgalmazó cég (az amerikai székhelyű Maharishi Ayurveda Products, Inc.) nagylelkűen megajándékozott mind a tizenkettőnket kéthavi adaggal. Azzal a feltétellel osztottam ki a hölgyek között a két készítményt (MAK 4 és MAK 5) hogy naplót vezetnek arról, milyen az emésztésük, a hangulatuk és miként változnak a szorongásos és idegösszeomlásos tüneteik.”

Beszedjük az Amritot

AmritK„Amikor jómagam és a kísérletben résztvevő aspergeres hölgyek beszedték a készítményt, szinte mindannyiunk életében rögtön egy hangulatingadozásoktól mentes este köszöntött be, és a szorongásos tüneteink majdhogynem azonnal megszűntek.

Néhányunk szinte euforikus állapotba került, mintha antidepresszánst vettünk volna be. Ám annak ellenére, hogy a kísérlet nagyszerűen indult, rövid időn belül legtöbbünk emésztési problémákat tapasztalt, ami az üvegszerű fájdalomtól a székrekedésig, a hasmenésig és az aranyérig terjedt.”

Megváltoztatjuk az adagot

„Az autizmusban szenvedő embereknek alacsonyabb dózis kell mindenféle gyógyszerből és táplálék kiegészítőből, mivel a testünk túlságosan érzékeny. Néhányunk még egy multivitamin-tablettát sem tud bevenni anélkül, hogy hányingere ne támadna.

A kísérletet tovább folytató résztvevők lecsökkentették az adagjukat mindkét tablettából, napi kevesebb mint egy tablettára.

A cég egy további készítményt is ajándékozott nekünk, amely az emésztési gondokon volt hivatott segíteni. A dolog bevált. Hamarosan mindenféle mellékhatás nélkül tudtuk szedni a készítményeket.”

Pozitív végkifejlet

„A próba két hónapig tartott. Azok, akik végigcsinálták, kiegyensúlyozottabbnak érezték magukat, hangulatingadozásaik és idegösszeroppanásaik száma lecsökkent, ezek lefolyása nyugodtabb volt. Néhányan úgy tapasztalták, hogy szorongásaik abban csökkentek, hogy kevesebb gyógyszerre volt szükségük. Mások jobban tudták kezelni a társas helyzeteket és interakciókat.

Ez természetesen nem egy tudományos, klinikailag kontrollált tanulmány volt, és nem is igyekszem így beállítani, ám azt gondolom, hogy az eredmények pozitívak voltak.”

Jaqueline beszámolója

Egy hónappal a MAK 4 és a MAK 5 tabletta szedését követően Jaqueline az alábbit nyilatkozta:

„Jaqueline Lang vagyok, 41 éves, aspergeres. Egy hónapon keresztül szedtem naponta kétszer egy MAK 4 és MAK 5 tablettát.

Mindössze egy hét után észrevettem, hogy jobban kezelem a stresszes helyzeteket és a más emberekkel való társas érintkezéseket. Hangulatom szemmel láthatóan kiegyensúlyozottabb. Az is észrevettem, hogy kevesebbszer jelentkeztek nálam a gyomor reflux tünetei és más emésztési problémák, olykor pedig több energiát is éreztem.

Most, egy hónap elteltével, úgy érzem, hogy ezek a készítmények határozottan segítettek hangulatom stabilizálásában és a stressz szintem csökkentésében. Ennek köszönhetően pedig könnyebb volt másokkal együtt lennem, kommunikálnom és érintkeznem. Egy közeli barátom meg is jegyezte, hogy úgy tűnik, ezek az antioxidáns készítmények segítségemre vannak mindeme területeken.”

Kedves Olvasóink! Ha bármiféle tapasztalatotok van az Amrit Kalash készítményekkel kapcsolatban, osszátok meg velünk, örömmel fogadjuk beszámolótokat!

A Maharishi Amrit Kalash megrendelhető a hivatalos Maharishi Ájurvéda webáruházból:
http://maharishiajurveda.com/maharishi-amrit-kalash.html

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*