Csökkenõ drogfogyasztás (USA)

Eredmény: Egy, a TM-et átlagosan húsz hónapja gyakorló 1862 alanyon végzett visszamenõleges tanulmány a nem receptre felírt készítmények fogyasztásának csökkenését mutatta.

A 852 alany közül, akik a TM-technikát több, mint huszonkét hónapon át gyakorolták, mindössze 12,2 százalék használt marihuánát, 3 százalék LSD-t, 4 százalék más hallucinogéneket, 1,2 százalék narkotikumokat, 1,2 százalák amphetaminokat és 1 százalék barbiturátokat. A továbbra is drogokat használók majdnem mindegyike jelezte, hogy csak nagyon ritkán nyúl a szerekhez.

Értelmezés: A Transzcendentális Meditáció növeli a belsõ kontollt, csökkenti az idegességet, erõsíti a lelki egészséget és általános jólétet eredményez. Ebbõl arra következtetünk, hogy a fenti hatásoknak köszönhetõen a dogok utáni vágy csökken vagy megszûnik. E tanulmány megmutatja, hogy a Transzcendentális Meditáció a drogfogyasztás legjobb ellenszerelehet, hiszen sikeréhez az alanynak nem szükséges elõzetesen elhatároznia, hogy rossz szokását abbahagyja.

Forrás:

Elõzõ Kutatások következõ