Jógarepülés

Tapasztalatok a Jógarepülésről

Jenny Rothenberg Gritz, egy magazin szerkesztője a következőként számol be első tapasztalatáról a Jógarepülés gyakorlásával kapcsolatban, és annak folyamatos jótékony hatásairól életében:

„Az első alkalom, amikor átéltem a Jógarepülést, tizenöt évvel ezelőtt volt, és úgy éreztem magam, mint egy héliumos lufi, amit hirtelen felengedtek a világos égbe. Soha nem éreztem ilyen tapintható világosságot és örömet – ami az a fajta örömérzés, ami egyszerűen nevetésre fakaszt anélkül, hogy bármi okod lenne rá, és mindenben élvezetét leli az ember. Ez egyfajta élénk vidámság, ami azóta is része napi tapasztalataimnak és folyamatosan elevenen tartja a kreativitásomat, kreativitást és szépséget hoz életembe”.

(Szerk. megj.: – Feltéve, hogy valaki napi szinten gyakorolja az elsajátított technikát megfelelő előírás szerint, van esélye, hogy tapasztal ilyet és hasonlókat, bár van, akinek már a gyakorlat első végzése során hasonló tapasztalatai vannak. A jógarepülés és TM-Szidhi technika elsajátítása két hetet vesz igénybe, erre a TM meditáció elsajátítása után van lehetőség. A jógarepülés és TM szidhi technika az alap TM meditáció kiegészítése, ami időben is hosszabb. Az elsajátítás után a jóga gyakorlat otthoni körülmények között teljes eredményességgel gyakorolható.)

Heather Hartnett, marketing menedzser, a következőként fejti ki, hogy a Transzcendentális Meditáció Technika és a Jógarepülés milyen előnyöket jelentett számára munkájában:

„A gyors ütemű vállalati környezetben való munka kevés időt hagy a pihenésre, és kimerítő lehet. A Transzcendentális Meditáció technika megadja az elmém számára a lehetőséget, hogy újjáélessze magát, így a tevékenységem hasznos, termelékeny lehet és elégedettséggel tölt el.

A Jógarepülés még további jótékony hatással is van rám. Segít abban, hogy méginkább arról a szintről cselekedjek, ahol az elmém a leginkább csendes, kiterjedt és az agyműködésem leginkább koherens. A technika természetes és egyszerű, és mégis az eredmények figyelemreméltóak és egyre erősebbek. Képes vagyok napi szinten újratöltődni és továbbfejlődni cselekvésem hatékonyságában, ami munkaerőként versenytényező is egyben, és lehetővé teszi, hogy összpontosítsak céljaimra.”

Hillary Swanson, iskolai tanár, a következőkben beszél a Jógarepülés alatt átélt örömteli tapasztalatáról és arról, hogy a gyakorlás következtében milyen megingathatatlan békés és örömteli lelki alapokat szerzett:

„A Jógarepülés alatt teljesen feloldódva érzem magam egy olyan lelki állapotban, amit úgy írnék le, mint a boldogság határtalan tömege. A tudatosságom elevenen létezik a kiterjedésének minden pontjában. Nem érzem magam kicsinek, se törékenynek, sem szétszórtnak, viszont érzek stabilitást, azt, hogy egész vagyok, és egyfajta mérhetetlen nagyságot. Tökéletesen nyugodtnak érzem magam, és ebben a csendben a boldogságom megingathatatlan. Ugyanakkor ez egyben egy vibráló energetikus minőség is, és gyakran nevetésre fakadok gyermeki önátadással.”

„Fényt érzek, mintha levegőből lennék, és az öröm, ami átsugárzik a fiziológiámon, egyszerűen fellendít és elrugaszkodom a talajtól. Biztonságban érzem magam, mivel nem hullhatok vissza sehova máshova, mint saját kiterjedt önmagamba. Valamint egy szórakoztató, folyamatos nevetési hangulatban érzem magam a ragyogó örömérzet folyamatos rohamaival”

(Szerk. megj.: Az utolsó bekezdésben leírt tapasztalatok inkább a gyakorlat végzése alatt jellemzőek, van akinek már a technika első gyakorlása alatt jelentkeznek ilyen és hasonló tapasztalatok, van akinek a rendszeres gyakorlás során fejlődik ki ez a fajta tiszta idegállapot. Természetesen az egészséges életmód elengedhetetlen ilyen fajta szellemi-lelki letisztuláshoz, ami kialakulhat a technika gyakorlásának következtében is, de pl. a folyamatos alkohol vagy drog fogyasztás nehezíti a magasabb minőségek átélését.)

„Mint tanár, nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ismerem ezt a technikát. Minden napom örömteli. Szert tettem végtelen türelemre is. Semmi olyan dolog, ami a nap folyamán felmerül, nem tudja megrázkódtatni a békémet és nyugalmamat. A gyakorlat rendszeres végzése következtében mindig a legjobb módon tudok együttműködni a tanítványaimmal, és mindannyiuknak a figyelmem legtámogatóbb és leggondoskodóbb formáját tudom adni.” 

Tanulóként David Weitzman a következőként beszélt arról, hogy a TM-Szidhi program hogyan bővítette ki Transzcendentális Meditáció gyakorlását és tette még hatékonyabbá.

„Tízéves koromban tanultam meg a Transzcendentális Meditáció technikát. Már a kezdetektől mesésen működött. Láttam magamon, hogy minden irányban fejlődök, az tanulástól kezdve a tájékozódáson át a társadalmi kapcsolataimig.”

„Bár semmi sem készíthetett fel a TM-Szidhi program hatásaira. Az első alkalommal, mikor elkezdtem végezni ezt a csodálatos technikát, mélyebb tapasztalatot éreztem, mint miden korábbi meditációval töltött évem alatt.”

„Mikor kinyitottam a szemem, a világ megváltozott számomra. A színek világosabbak lettek. Az emberek is másnak tűntek előttem. Elkezdtem látni egyfajta egységet az emberek között.”

„Habár a legmélyrehatóbb változás talán az volt, hogy a Jógarepülés hatással volt magára a Transzcendentális Meditáció programomra is. Olyan volt, mintha valaki kinyitotta volna a gátakat és kieresztette volna a boldogság, élmény és összhang hatalmas tömegét. Még mélyebb tapasztalataim kezdtek lenni és az aktivitásaim még kielégítőbbként hatottak. A TM-Szidhi program egy nagyszerű dolog.”

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*