Jógarepülés

Ekvádor: katonatisztek tanulták meg a Jógarepülést

Az esemény különlegessége, hogy a szükséges tudattömeget ezesetben maga a nemzet honvédelme hozta létre, mivel elmondhatjuk, hogy Ekvádorban 2010. július 2-án a kora reggeli órákban néhány száz tiszti hallgató az katonai akadémia kiképző központjában megkapta a Jógarepülés technikáját.

Az első Szidha (jóga repülést rendszeresen gyakorló személy) csoport, mely az országban megkezdte a gyakorlatok rendszeres csoportos végzését, az általuk elért hatás alapján kiváltotta mások elismerését, az az összhang, amelyet a gyakorlat végzésével a nemzet kollektív tudatában megteremtettek, meggyőzte a kormányzatot, hogy a technikát építse be a hallgatók tantervébe.

Alázat és egyszerűség

A technika elsajátítására senkit sem lehet akaratától függetlenül rábírni. Mondta Radzsa Luis. Amikor eljön valaki, hogy megtanulja a TM-et, a technikát annak teljes egyszerűségében adjuk át számára, oly módon, hogy élvezhesse annak minden jótékony hatását. A teljes országot ugyanilyen módon, ugyanezzel az egyszerűséggel kezeljük.

A kontinens legyőzhetetlensége

Radzsa Luis ugyanakkor emlékeztetett beszámolójában, hogy az elmúlt évben, ugyanezen a napon érte el a legyőzhetetlenség szintjét Mexikó, 1000 Jógarepülő személyből álló csoport állandó működésének megkezdésével. Beszámolójában továbbá elmondta, hogy a mexikói hallgatók csoportja azóta is stabilan működik, és a gyakorlást olyan épületben végzik, ami egyébként megfelel a Vasztu építészeti elveknek is. A mexikói csoport létszáma hamarosan 2380 főre fog emelkedni, amely elegendő lesz egész Latin-Amerika kollektív tudat összhangjának megteremtéséhez.

Elmondható, hogy az összhang és az általános pozitív jelleg növekvő hatása Latin Amerikában felkeltette mások figyelmét is. Radzsa Luis a New York Times egy közelmúltban megjelent cikkét idézte, amely párhuzamot vont gazdasági téren Latin Amerika, az USA, és Európa között, és amely szerint Latin Amerika egyre inkább versenyben van, és robbanásszerűen fejlődik, valamint egyes latin amerikai országok gazdasága öt százalékos növekedést mutat.

A dél-amerikai országok közül Chile, Paraguay, és Ekvádor TM szervezetének Nemeti Igazgatói kifejezték a legmélyebb nagyrabecsülésüket Radzsa Luis irányítása iránt, és aziránt a tudás iránt, amelyet hétről hétre közvetít feléjük a konferencia hívások során.

Maharishi tanácsa

Radzsa Luis elmondta, hogy Maharishi annak idején azt mondta nekik, hogy nem kell aggódni amiatt, hogy pillanatnyilag kevés forrás és kevés ember áll a rendelkezésünkre, egyszerűen csak menni kell előre, megteremteni a nemzet legyőzhetetlenségét, és ez magával fogja hozni a szükséges támogatást, amelyek minden más terv megvalósításához szükséges.

Pontosan ez az, amit most tapasztalhatunk. Most, hogy a kollektív tudat az egész régióban erősebbé vált, lehetőségek adódnak az egyes különös területeken. Példaként létrejött egy stratégia arra, hogy milyen módon hozzunk létre iskolákat és Maharishi tanácsára a Legyőzhetetlenség Tornyait. Radzsa Luis ezekről bővebben is beszélni fog rendszeres beszámolójában a következő kedden a Maharishi Global Family Chat tv-műsorban.

Tímár Mihály

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*