Érdekességek

David Lynch létrehozta alapítványát a világbékéért

2005. július 21-én David Lynch rendező létrehozta alapítványát, amely olyan 8 ezer fős csoportok összehozását támogatja, amelyek a Transzcendentális Meditációt fogják gyakorolni, hogy csökkentsék a nélkülözést és a szenvedést, és békét hozzanak a világra.

Ezen kívül a David Lyncs Alapítvány a Tudat-alapú Oktatásért és a Világ Békéért – amelytõl Lynch azt várja, hogy a következõ 12 hónapban 7 milliárd dollárt gyûjtsön össze – tökéletesebb oktatást fog nyújtani a diákoknak szerte a világban.

 

Lynch elmondta, hogy ez a béke program nagyon valóságos. Békés és hatásos befektetési lehetõség lehet azon sok milliárd dollár számára, amelyet a kormánya védelmi technológiákra költ el, melyeket a béke nevében emberölésre terveztek.

 


 

Lynch kihangsúlyozta azt is, hogy a mai diákok „szánalmas oktatásban” részesülnek, és nagyobb stressz alatt vannak, mint azelõtt. Az új alapítványán keresztül megkapják majd a lehetõséget, hogy megtanulják a transzcendentális meditációt, és ez által „nyugodtabbakká, kevésbé idegesekké és intelligensebbekké” váljanak. Lynch-et idézve, amikor a diákok meditálnak, „ragyogni kezdenek, mint egy csillogó penny … Megmerülve benne, elérik a tiszta tudat, a tiszta boldogság, a kreativitás, intelligencia és életerõs béke mezejét”.

 

A David Lyncs Alapítvány a Tudat-alapú Oktatásért és a Világ Békéért továbbá támogatni fog olyan kutatásokat, melyek a Transzcendentális Meditáció hatásait vizsgálja mind az elmére, mind a testre.

 

Lissza fordítása

Címkék:

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*