Érdekességek

Belgium csatlakozik a Maharishi Védikus Mezőgazdaság projekthez

Maharishi Védikus Organikus Mezőgazdaság projektek vannak folyamatban Belgiumban. Ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy a jelen európai hozzáállás a génmódosított mezőgazdasági termékekhez (GMO) abba az irányba mozdul, ami az élelmiszerek növekvő tisztaságát, biztonságát jelenti, és ezáltal egyre inkább összhangba kerül a Maharishi Mahesh Yogi által képviselt Védikus Tudománnyal és tudat-technológiákkal.

A brüsszeli székhelyű Maharishi Központ a közelmúltban létesített egy gyógynövény ültetvényt, melynek tervezése és kivitelezése teljesen összhangban van a Maharishi Védikus Organikus Mezőgazdaság elveivel. Ezen gyógynövények – melyek közt ott van a menta, az oregánó, a bazsalikom és a koriander –  arra lesznek felhasználva, hogy a brüsszeli központ vendégeinek készült ételeket tegyék ízletesebbé.

Továbbá, a brüsszeli Maharishi Központ körül találhatóak organikusan művelt körtefák, és számos olyan organikus termék, amellyel a Belgiumban élő Transzcendentális Meditáció programot és Jógarepülés programot gyakorlók járultak hozzá a TM-központ sokszínűségéhez – úgy, mint organikus zöldség- és gyümölcsültetvény.

A társadalom tudatfejlődésének egy jeleként – melyhez a Maharishi-féle programok gyakorlása is erősen hozzájárul – könyvelhető el az a jelenség, hogy jelenleg az Európai Unióban a közelmúltban került beadásra az Európai Parlamentnek egy ún. Európai Petíció (olyan, európai polgárok általi jegyzett petíció, melyet egymillió európai polgárnak kell aláírnia, ezt követően az EP köteles felvenni napirendre és az EB is köteles tárgyalni a petícióban megfogalmazott témát) a GMO termékek betiltására vonatkozóan (Genetically Modified Organization – Genetikailag Módosított Organizmus).

Dr. John Fagan, vezető molekuláris biológus-kutató, aki az amerikai Tudomány, Technológia és Közszolgálat Intézet társigazgatója (valamint a Maharishi Védikus  Tudomány elismert szaktekintélye), figyelmeztet a növényi DNS megváltoztatásának veszélyeire. John Fagan bevált, sikeres megoldásokat javasol a tápláló élelmiszerek széleskörű előállítására, genetikailag módosított alapanyagok használata nélkül.

Tímár Mihály

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*