A halhatatlanság tablettája meggátolhatja az öregedést

2005-02-19 | 15:20 0 hozzászólás

Orosz kutatók megtalálták a halhatatlanság titkát. De ha nem is, arra mindenképpen rájöttek, hogy miként lehet lassítani az öregedést, és hogyan hosszabbítható meg az élet.

(A hír a Reggel című napilapban jelent meg, s még mielőtt közölnénk az írást, érdemes egy pár szót ejteni az öregedés Transzcendentális Meditáció általi megfordításáról is. A TM-kutatások egyik legérdekesebb eredménye az öregedés kutatása volt, melynek során a gerontológusok igazolták, hogy a TM hosszú távú gyakorlása megfordíthatja az öregedési folyamatot. Az adatokból kiderül, hogy 5 év rendszeres TM-gyakorlás hatásaként mintegy 12 évet fiatalodik a szervezet biliógiai értelemben, 50 éves átlagéletkort tekintve. A kutatók a hatás okaként a rendkívül mély pihenést, a kevesebb oxigén-fogyasztást, az újfajta metabolikus folyamatok megjelenését tartják a kiváltó oknak a TM esetében. A fiatalodást egy nagyon egyszerű mentális módszer által érhetjük el, ám persze léteznek a Maharishi Ájurvédában célzott fiatalító programok is, így ez a kronológiai és biológiai életkor-különbség még tovább növelhető – szerk.)


A Galapagos szigetén élő óriási teknősök esetenként elérik az ötszáz éves életkort. Miért ne lehetne meghosszabbítani az emberi életet? A kérdés régóta foglalkoztatja az emberiséget.


Orosz tudósok most közel jutottak ahhoz, hogy megfejtsék a halhatatlanság titkát. Vlagyimir Szkulacsev akadémikus szerint nem azért öregszünk, mert elhasználódik szervezetünk. Szerinte testünk be van programozva önmaga elpusztítására.


A szervezetben van egy óra, mely számolja az éveket. A kutatók feltételezése szerint ezek az időmérő sejtek az agy mélyén rejtőznek – a köztiagy alsó részében, a hipotalamuszban. Ezek adnak parancsot az öregedésre. Ennek az utasításnak engedelmeskedve a hipotalamusz, az agyalapi mirigy és a máj a véráramon keresztül túladagolja a hormonokat. A támadást a sejtek energiaközpontjai igyekeznek visszaverni és aktív oxigént bocsátanak ki. A sejteknek ezek a buborékok mérget jelentenek, amely megöldi a DNS-molekulát. Vagyis: a sejt megöli önmagát, és az ember öregedni kezd.


Amennyiben az elmélet igaz, magától adódik a következtetés: elég, ha ijfúkorban az ember bevesz egy olyan tablettát, amely képes megkötni a veszélyes oxigént. Ebben az esetben a DNS-molekula védve lesz, s az ember több száz éves kort ér el.


Szkulacsev professzor szerint a szer olyan bajok megelőzésére adhat lehetőséget, mint az infarktus, a cukorbaj, a rák és az AIDS. Szkulacsev laboratóriuma, a moszkvai Belozerszkij Fizikokémiai Kutatóintézet már több éve tudósít a külföldi szaklapokban sejtkutatási részeredményeiről. A tudóscsoport azonban most jutott el odáig, hogy levédeti a szuper-antioxidáns szert, az SCQ-t. A bonyolult szerves molekulákat már mesterségesen előállították, de emberen még nem próbálták ki. A kutatásokra egy orosz üzletember 120 ezer dollárt adott a Vesztyi Nyegyelji című lap eszerint. “Fő törekvésünk az, hogy választási lehetőséget adjunk az embereknek élet és a halál között” – nyilatkozta Szkulacsev akadémikus.


Forrás: Reggel


DÍJMENTES TRANSZCENDENTÁLIS MEDITÁCIÓ-ELŐADÁSOK MAGYARORSZÁGON

Régebbi cikkek