Maharishi Ajur-Véda — A tökéletes egészség tudománya

Betegségmentes társadalom létrehozása egy megelõzésközpontú gyógyászati-egészséggondozási tudomány által


Dr. E. Schrott Dr. W. Schachinger:
Ájurvéda a szív és érrendeszeri betegségek gyógyításában
(Édesvíz Kiadó)

A könyv ára: 2250,-Ft.
(Tartalmazza a postaköltségét is!)
ELŐZETES MEGRENDELÉS, RÉSZLETES KÖNYVINFÓ

VÁRHATÓ MEGJELENÉS: OKTÓBER 21.A tökéletes egészség megteremtésének 20 megközelítése a Maharishi Ajur-Védában

1. Tudat — Magasabb tudatállapotok kifejlesztése Maharishi Transzcendentális Meditációja és annak haladó technikája, a TM-Szidhi program útján (ezen módszerekrõl a www.TMinfo.hu honlapon olvashat).

2. Elsõdleges hang — A négy véda Szamhitája és azok Véda-angája és Upa-angája elsõdleges hangjának alkalmazása az egyensúlytalanságok kiküszöbölése az emberi természetbõl mint egészbõl.

3. Intellektus — Az intellektus hibájának, a pragja-aparadhának helyesbítése úgy, hogy az élet egyetemes szerkezetének teljességét észlelje, miközben észleli a sok különféle szerkezetet is. Az Önvaló ismeretének ebben az állapotában betegség nem uralkodhat, mert az élet szoros kapcsolatban van a természeti törvények forrásával.

4. Érzelmek — Az érzés legfinomabb szintjének erõsítése az érzelmek teljes kifejlõdéséhez.

5. Nyelv — A nyelvszerkezet védikus elveinek használata az elme és a test egyensúlyának és egységének elõsegítésére.

6. Gandharva Véda — Hagyományos zeneterápia, amely a hangot és dallamot alkalmazza az összhang helyreállítására a szervezetben, és a betegségekért felelõs egyensúlytalanságok kiküszöbölésére.

7. Érzékek — Védikus eljárások a tökéletes egyensúly felelevenítésére, pszicho-fiziológiai téren, az öt érzékszerv útján.

8. Pulzusdiagnózis — Bármilyen kialakult vagy közelgõ egyensúlytalanság észlelése a pulzus egyszerû tapintása útján.

9. Pszicho-fiziológiai integráció — A homeosztatikus egyensúly helyreállítása, valamint a neuromuszkuláris koordináció felgyorsítása, továbbá a fiziológia és a pszichológia terén az egyensúly helyreállítása.

10. Neuromuszkuláris integráció — Védikus testgyakorlatok az elme és a test koordináltságának és integrált mûködésének a helyreállítására az élet minden szintjén.

11. Neuro-reszpiratórikus integráció — Védikus gyakorlatok a légzés fiziológiája vonatkozásában az elme és a test minden szintjén az integrált mûködés helyreállítására.

12. Fiziológiai tisztítás — Kifinomult eljárások, szabályos idõközökben alkalmazva a fiziológiai tisztátlanságok kiküszöbölésére és azok felgyülemlésének megakadályozására, amelyeket helytelen étrendi és magatartási minták okoznak.

13. Diéta — Megfelelõ étkezési rendszabályok a fiziológiai egyensúly helyreállításának, a betegségek megelõzésének és kezelésének elõsegítésére.

14. Gyógynövények és ásványi anyagok — Világszerte található gyógyhatású növények és ásványok használata az elme és a test mûködésének tökéletes egyensúlyba hozatalára.

15. Rászajana — Bonyolult növényi és ásványi készítmények a betegségek gyógyítására és megelõzésére, valamint a hosszú élet elõsegítésére.

16. Magatartás — A magatartás összhangba hozása a természeti törvénnyel a napi és az évszaknak megfelelõ rutin útján.

17. Gyotis — A tökéletes egészség biztosítása a jövõben, matematikai elõrejelzés az egészségre vonatkozó környezeti hatásokról.

18. Jagja — Védikus eljárások a környezeti egyensúly helyreállítására és az egyéni és kollektív egészség elõsegítésére.

19. Környezet — Kollektív egászség teremtése a Transzcendentális Meditáció és a TM-Szidhi program útján úgy, hogy a társadalom fenntartó és erõsítõ környezetet teremtsen az egyén számára a tökéletes egészség elnyeréséhez.

20. Világegészség-világbéke — Transzcendentális Meditáció és TM-Szidhi program, amelyet tízezer, e technikában jártas személy csoportosan végez, hogy koherenciát teremtsen a világtudatban, amely az egész földre kiterjedõ világbéke és a kollektív egészség alapja.


Mi a Maharishi Ajur-Véda? A Maharishi Amrit Kalas

A Maharishi Ajur-Véda a kalasszikus indiai Ajurvéda Maharishi Mahesh Yogi által felelevenített komplex gyógyítási rendszere, melyet Maharishi számos híres indiai Ajurvédikus orvos segítségével vezetett be 1983-ban.
Az Indiában több mint 5000 éves múltra visszatekintõ Ajurvéda két szóból ered: Ajus — élet, és Véda — tudás vagy tudomány. Az Ajurvédát így általában az élet tudományának fordítják. Az Ajurvéda célja az, hogy megmondja nekünk, hogyan befolyásoljuk, alakítsuk, teljesítsük ki és végsõ soron uraljuk életünket betegség és öregedés nélkül. Az Ajurvéda vezérelve: az elme fejti ki a legmélyebb hatást a testre, és a betegségmentes állapot feltétele a saját tudatunkkal való kapcsolatteremtés. E kiegyensúlyozott tudat az egészség sokkal magasabb fokát teremti meg, mint bármiféle fizikai immunitás.
Folytatás...

Dr. Hari Sharma, az Ohio Állami Egyetem patológiaprofesszora az Amrit Kalas, más rászajánák és ajurvédikus gyógymódok kutatója, vizsgálatait a világ egyik vezetõ szabad gyökökkel foglalkozó tudósával, a tokiói Niva professzorral együtt végezte. Közös kutatásaik meglepõ eredményekkel szolgáltak. Az Amrit Kalas egyik legfigyelemreméltóbb tulajdonsága az, hogy szinte hihetetlen mennyiségben és gyorsasággal képes semlegesíteni a szabad gyököket, és így megóvni a szervezetet azok káros hatásaitól. Hatékonyabbnak bizonyult, mint bármely más eddig ismert szabad gyök semlegesítõ. Több mint ötszáz különbözõ vitamint, enzimet, kémiai és természetes anyagot vizsgáltak meg ebbõl a szempontból. Az A, C és E vitaminnál, amelyek a modern orvostudomány szerint a leghatékonyabb szabad gyök semlegesítõk, az Amrit Kalas ezerszer hatékonyabb. Más szavakkal: ha C vagy E vitaminnal szeretnénk olyan hatást elérni, mint az Amrit Kalassal, ezerszer annyi vitamint kellene bevennünk, mint a megszokott adag.
Folytatás...

Maharishi Ajur-Véda terápiák Maharishi Ajur-Véda kutatások gyûjteménye
Az ajurvédikus orvos megérinti az ember csuklóját, és azonnal felderíti az egyensúlyzavarokat a Vatában, a Pittában és a Kaphában. E (Nadi Vigjan néven ismert) technika elismert szakértõje dr. B. D. Triguna. Dr. Triguna nemcsak a páciens tesstípusát mondja meg, hanem bármelyik dosa kiegyensúlyozatlanságát - ezek rutinjellegûek számára. Ki tudja olvasni a dosák különbözõ minõségeit is (gyors, lassú, hûvös, érdes, olajos, stb.). Páciensei fejére olvassa krónikus fájdalmaikat, vércukor- és emésztési rendellenességeiket, szívzörejüket, májbajukat, veseelégtelenségüket és fekélyeiket, és mindezt anélkül, hogy korábban ismerte volna õket. megérzi a diagnosztizálatlan tumort, leírja hely és méret szerint; azt is meg tudja mondani, hogy ezek jó- vagy rosszindulatúak. Képes továbbá felvenni pulzusról a teljes kórtörténetet, megállapítja, hogy milyen betegségei voltak a páciensnek korábban, és milyenek várhatóak a jövõben.
Folytatás...

Roló
Webhoszting és tárhely